Annonse

Irland innfører strømmeavgift

Landet har gjort klart et lovforslag om sikkerhet og regulering av nettbaserte medier debattert i det irske parlamentet, som inkluderer forslag til en ny innholdsavgift, skriver Screendaily.

I henhold til myndighetenes forslag vil uavhengige produsenter motta 80 prosent av alle investeringer fra et fond som kommer fra innholdsavgiften.

Spesielt vil nye regler regulere IP-eierskapsavtaler mellom strømmeselskaper og produsenter for prosjekter finansiert av det nye avgiftsfondet, noe som muliggjør avkastning på investeringen for produsenten.

Minst 25 prosent av pengene som samles inn skal brukes til å lage programmer på irsk.

Prosjektutvikling

Et utviklingsfond skal også gi midler til prosjektutvikling. Screen Ireland vil ha en nøkkelrolle i arbeidet med fondet sammen med den nye mediekommisjonen, Coimisiún na Meán.

Flere europeiske land, inkludert Frankrike, Italia, Sveits  og Danmark, er allerede klare for en innholdsavgift på strømmeselskapene. Danmark har foreslått en avgift på 6 prosent, mens tallet er 4 prosent for Sveits.

Lokale rapporter sier at innholdsavgiften har potensial til å levere 25 millioner euro i året til sektoren.

Bransjerepresentanter sier at video-on-demand-tjenester, som hovedsakelig er basert utenfor Irland, mottar anslagsvis 600 millioner euro i året fra irske abonnenter. Bransjeeksperter sier imidlertid at svært lite av pengene investeres tilbake i lokal programmering.

Nylige strømmestøttede prosjekter fra Irland inkluderer Sebastián Lelios The Wonder for Netflix, co-produsert av Element Pictures.

 

Annonse
Skroll til toppen