Annonse

Kinobesøket øker med drøye 50 prosent

I 2020 og 2021 ble kino-Norge sterkt preget av pandemien. Også i starten på 2022 var det pandemi-restriksjoner i en del norske kinosaler. Etter det har de fleste piler i kino-Norge pekt oppover.

Oktober ble den første måneden i år med over en million solgte billetter. Alt tyder på at man passerer millionen også i desember.

«Avatar: The Way of Water», som hadde premiere 14. desember, har i skrivende stund passert 230 000 besøk, og er på åttendeplass blant de mest sette filmene i år. Med premierer på «Folk og røvere i Kardemomme by» og «Kampen om Narvik» 1.juledag tror Espen L. Pedersen på en sterk sluttspurt i kino-Norge.

– Det er full rulle i norske kinosaler for tiden. Vi har mange sterke filmer som trekker masse folk for tiden. Alt tyder på en svært så god kino-jul i Norge – samt en sterk sluttspurt på året. Jeg tror også på en sterk start på 2023, sier Espen Lundberg Pedersen.

Administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino startet i høst, og opplever nå sin første kino-jul i stillingen.

– Vi har en fin blanding av internasjonale toppfilmer og norske filmer på toppnivå i avslutningen av 2022. Nordmenn kjenner nå sin besøkelsestid i kinoene landet rundt. De nyter også kino som et sosialt samlingspunkt igjen. 2022 har på mange måter vært en ny start for kino-Norge. Ja, for oss i bransjen er dette en gledelig jul og årsavslutning, sier Lundberg Pedersen.

Årets mest sette film på norske kinoer er «Spider-Man: No Way Home» med 569 541 besøk. Nummer to på listen er «Top Gun: Maverick» med 545 042 solgte billetter. Tredjeplassen innehas av «Minions: Historien om Gru» med sine 432 810 besøk.

På plass nummer fire på årets kinostatistikk i regi av Film & Kino finner vi «Krigsseileren» med 401 735 besøk. Femteplassen tilhører i dag «Syng 2» med 275 489 besøk.

– Det gleder meg også at norske filmer som «Teddybjørnens jul» og «Olsenbanden – siste skrik» har samlet store mengder. Begge har per nå solgt rundt 250 000 billetter i år, sier Espen Lundberg Pedersen.

Espen Lundberg Pedersen.jpg 

Lundberg Pedersen tror at Avatar vil klatre til den ypperste kinotoppen i dagene fremover. (Foto Kristoffer Sandven)

– Det er grunn til å tro at «Avatar: The Way of Water» klarer å plassere seg blant de fem mest sette i 2022 i slutten av året. Den beveger seg raskt opp på listen i disse dager, sier Espen Lundberg Pedersen

 

Annonse
Skroll til toppen