Annonse

Nå kommer teaterforestillingen av «Peer Gynt» med Anders Baasmo på kino

Den kritikerroste forestillingen Peer Gynt med Anders Baasmo i hovedrollen, får kinopremiere over hele landet mandag 13. mars.

Torsdag 9. mars. blir det førpremiere med rød løper på Klingenberg i Oslo. Riksteatret har produsert teaterforestillingen som har vært på turné med fulle hus i hele Norge. Nå får et stort publikum muligheten til å oppleve Peer i et helt nytt format.

Anders Baasmo spiller tittelrollen som Peer Gynt, mens Gisken Armand, Thea Lambrechts Vaulen, Ola G Furuseth og Jan Sælid danner hele persongalleriet rundt ham.

PEER-GYNT-2020-FOTO-ERIK-BERG-2555-10257303-Foto_Erik_Berg_1920.jpg 

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille Peer Gynt, sier Anders Baasmo. (Foto: Erik Berg)

 – I denne tolkningen, tror jeg at vi kommer nærmere det stykket egentlig handler om og jeg håper vi har laget en forestilling som gjør at folk kan kjenne seg igjen i Peer.

– Liksom vi alle bærer barndommens bilder med oss livet ut var det på kjøkkenet gjennom morens eventyr Peer fikk den fatale oppfatningen om seg selv, at han ikke er noe før det har blitt noe stort av ham, og det er her han ender opp, ved kjøkkenbordet like fullt, på sitt livs siste korsvei, for å lamslås av innsikten om at livet aldri kan leves om igjen, sier regissør Ole Anders Tandberg.

Teater på kino for første gang 
– Jeg har aldri sett en så spinnvill og humoristisk tolkning av Peer Gynt tidligere, samtidig er det dypt alvorlig og eksistensielt. Det oppleves som jeg endelig har forstått hva stykket egentlig handler om, sier initiativtaker Monica Boracco i Applaus Scene. Det er første gang en teaterforestilling gjøres tilgjengelig for publikum på kino.

– Vi er veldig glade for at et stort publikum nå kan få se denne unike forestillingen som gjennom filmversjonen får et langt liv hos oss. Fra høsten vil den inngå i vårt tilbud til videregående skoler og supplere en stadig voksende katalog av teaterforestillinger til undervisningsbruk, sier Boracco.

 

Pressen om teaterforestillingen

  • “Anders Baasmo er lysende i rollen som Peer, en uspiselig drittsekk, en fyllik og en feiging. Forestillingen er en opplevelse.» Aftenposten
  • “La det være sagt først som sist: Dette er en oppsetning å få med seg.” NRK
  • «Grenser til det geniale» – VG
  • «Peer Gynt er det tøffeste Henrik Ibsen har skrevet. Og Riksteatrets versjon, som ble vist i Sandnes onsdag, løfter råskapen.» Stavanger Aftenblad
Annonse
Skroll til toppen