Annonse

Stort fremmøte på regionalt seminar i Trondheim

Seminaret ble innledet av Film & Kinos direktør Espen Pedersen som snakket om statistikk både nasjonalt og for regionen og som så litt fremover mot besøket i 2023.

 

Aktuelle filmer fra regionen

Mari Haugen fra Filminvest og Eli Gjerde fra Midt-Norsk Filmsenter presenterte 3 aktuelle filmer fra regionen. Åpningsfilmen på Kosmorama «Norwegian Dream», et skeivt kjærlighetsdrama var først ut. Har premiere senere i mars.

Deretter ble dokumentarfilmen «Bunadsgeriljaen» presentert. Det tar for seg kampen for å beholde fødeavdelingen på sykehuset i Kristiansund. Til slutt «Praying for Armageddon» av Tonje Hessen Schei. Dette er også en dokumentarfilm som etterfølger de prisbelønte «Ihuman» og «Drone». Filmen ser på religiøse grupper som ønsker «Armageddon» for å sikre jesus gjenkomst.

 

Trender og nyheter for kioskbransjen

Etter dette presenterte Hanne Menne fra Location trender og nyheter innenfor kioskbransjen.  Eivind Ljungquist fra Unique X snakket om utvikling av tjenestene Movie Transit og det nye tilbudet «Book a Cinema».

 

Skolekino

Deretter ble det skolekino: Marit Bakken fra fylkeskommunen i Trøndelag fortalte om arbeidet med skolekino gjennom DKS. Det gjøres et stort arbeid i regionen rettet mot barn og ungdom i skolene og vi fikk et innblikk i kompleksiteten ved å legge opp turneer. Hun ble etterfulgt av Silje Engenes fra Kosmorama som fortalte om årets program og de mange spennende filmene og programmene som vises under festivaluka.

 

Skifte av teknisk utstyr

Detter en pause kom Robert Sigfusson, Film & Kinos tekniske rådgiver og presenterte dette feltet. Han snakket om fordeler og ulemper ved å bytte ut eksisterende utstyr, konstruksjon av saler som er i arbeid i Norge i dag og avsluttet med den tekniske delen av «mangfold og inkludering», nemlig universell utforming på kinoene. Hva må gjøres for å overholde regler for å gi funksjonsbegrensede lik kinoopplevelse som vanlige kinogjengere. Hva er reglene og fallgruvene, og hvordan kan man ligge i forkant i byggeprosesser.

 

Seating og stoler

Til slutt var det seating og stoler som sto på programmet. Først presenterte Runar Lien fra Skeie portefølje og prosjekter. Muligheter og begrensninger ved å utforme amfier og kinosaler. Deretter kom Thomas Pettersen fra Homris-Form/Funk og presenterte det nye selskapet. Thomas har tatt med seg stolene fra Ferco til det nye firmaet. Disse stolene står allerede i mange norske kinosaler.

Et fint arrangement med god oppslutning og bra lokalt preg.

Annonse
Skroll til toppen