Annonse

Sølvklumpen til Krigsseileren og Helt super!

Sølvklumpen har blitt delt ut av Norske kinosjefers forbund siden 1958, og den aller første vinneren var Ingmar Bergman.

Beste film Krigsseileren

I juryens bedømmelse heter det: Årets vinner av Sølvklumpen for Beste film er sett av over 400.000 på kino, og viste at publikum var modne for norske blockbustere igjen. I Juryens begrunnelse heter det at «filmen er vellaget og engasjerende og gir oss ny forståelse ved å fortelle historier som ikke har vært fortalt tidligere.»

Beste familiefilm

Barnefilmen Helt super! i regi av Rasmus Sivertsen stakk av med prisen. I begrunnelsen skriver juryen: Regissøren av årets vinner av Sølvklumpen for beste barnefilm har vært her og tatt imot samme pris flere ganger før.

Hans filmer har solgt over 3,5 millioner billetter på kino, hvis jeg har klart å få telt med alle. Han har oppdratt en hel generasjon med kinogjengere og tatt norsk animasjonsfilm inn i en gullalder. Han er meget produktiv, og i år vinner han Sølvklumpen i sterk konkurranse med seg selv!

Vinneren har tatt både nye og gamle helter til kinolerretet, fra forfattere som Erlend Loe og Kjell Aukrust. I år gikk han nye veier og regisserte for første gang en helt originalskrevet animajonsfilm for barn. En film om å stole på sine egne evner og finne seg selv, med eller uten maske.

Juryen for årets Sølvklumper har bestått av:

Kim Skarning Andersen, Kari Reianes Spangen, Kristine Brungot, Morten Haagensen og Jørgen Søderberg Jansen

 

Annonse
Skroll til toppen