Annonse

Nordisk Film Cinemas mottar «International Exhibitor of the Year» på CineEurope 2023

Hvert år på CineEurope deles International Exhibitor Award til en kinoutstiller hvis prestasjoner, nye utviklinger, vekst og markedslederskap gjør dem til fanebærere for bransjen.

– Det er en stor glede å dele ut prisen for årets internasjonale utstiller til Nordisk Film Cinemas-kjeden, sier Andrew Sunshine, president for The Film Expo Group som arrangerer CineEurope.

«Nordisk Film Cinemas har bygget en innovasjonskultur for kino, og endret filmopplevelsen i Skandinavia. Det har vist seg å være en pioner i bransjen, og vi gratulerer alle med denne velfortjente æren.»

UNIC-sjef Laura Houlgate-Abbott ønsket velkommen til dagens kunngjøring:

«Vi er glade for at Nordisk Film Cinemas er Årets internasjonale utstiller i 2023. En ledende nordisk kinokjede, de har fortsatt å utvide og styrke de siste årene og tilbyr konsekvent en suveren opplevelse til sitt publikum i Danmark, Norge og Sverige. Vi gleder oss til å feire sammen på CineEurope!»

Nordisk Film Cinemas er markedsleder i både Danmark og Norge med 47 kinoer og mer enn 250 saler over hele Skandinavia, inkludert Sverige.

Den er en del av et av de eldste filmselskapene i verden. Nordisk Film grunnlagt i 1906 like utenfor København. Den investerer tungt i overlegne gjesteopplevelser og innovative kinokonsepter og har introdusert flere PLF-opplevelser på tvers av sine markeder, inkludert den første THX Ultimate (CGS)-skjermen i Europa på Imperial i København og flere 4DX-skjermer.

Nordisk Film Cinemas har stått i spissen for ombyggingen av auditorier til recliner-stoler og andre oppgraderte sitteplasser. 75 prosent av kinoene har oppgraderte sitteplasser på til sammen en tredjedel av alle seter. Den fortsetter å drive det skandinaviske markedsgjenoppbyggingen gjennom sin innovative tilnærming til både mennesker og teknologier, og åpner og pusser opp kinoer for å gi enestående filmopplevelser over hele regionen. «Vi bringer historier til live.»

Om CineEurope

CineEurope 2023 finner sted 19.-22. juni på Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB) i Barcelona, Spania. CineEurope er den eldste og mest suksessrike europeiske konferansen og messen for store, regionale og uavhengige kinofagfolk.

CineEurope inneholder eksklusive visninger og produktpresentasjoner av kommende filmer, sponsede nettverksarrangementer, tidsriktige og informative seminarer og CineEurope Trade Show. CineEurope er den offisielle konvensjonen til Union Internationale des Cinémas/International Union of Cinemas (UNIC).

Om UNIC

Union Internationale des Cinémas/International Union of Cinemas (UNIC) representerer interessene til kinokjeder og kinooperatører som dekker 39 land i Europa og i naboregioner.

Annonse
Skroll til toppen