Annonse

Vellykket regionalt seminar på Hamar

Først ut var Film & Kinos kinotekniske rådgiver Robert Sigfusson som fortalte om pågående prosjekter og utfordringer ved bytte av teknisk utstyr. Han snakket også om universell utforming og plikter utbygger har til å legge til rette for mangfold og inkludering.

Frode Soleim fra Filmweb snakket deretter om sine satsningsområder. Utviklingsarbeid med rapportserver, nasjonale gavebilletter og norgesbilletten, kinoklubben og arbeidet med hjemmesider for kinoene.

Silje Utkilen fra Hamar Kino fortalte deretter om jobben som gjøres i forhold til arrangementer for barn og unge, for minoritetsgrupper og om Hamarama festivalen som pågår nå i helgen.

Mari Tomren fra Filminvest hadde med seg Ketil Omberg som fortalte om sin nye film om fjøsnissen: «There`s something in the Barn». Filmen er allerede solgt til mange land og kan bli en overraskelse på høstprogrammet.

Etter dette snakket Film & Kinos direktør Espen Pedersen om statistikk og trender for landet og for Innlandet fylke.

Etter lunsj fortsatte seminaret med Ivar Halstvedt fra Kulturmeglerne som fortalte om kinoanleggets viktighet som fysisk kontekst for vellykket kinoopplevelse. En historisk gjennomgang av endringene i kinobransjen.

Så fortalte Ronny Lieblein fra MDN om kinoreklame og mangfoldet av aktiviteter de har. Blant annet eventer i Oslo som overføres til kinoer i resten av landet.

Til slutt kom Thomas Pettersen fra Holmris-Formfunk og fortalte om sine nye muligheter fra Ferco og kinostoler og annet interiør i fellesområder.

Annonse
Skroll til toppen