Annonse

Måtte endre aldersgrensen på «Shazam! Fury of The Gods»

Etter kinofilmdistributørene selv begynte å sette aldersgrenser fra nyttår, har Medietilsynet gjennomført tilsyn med 17 kinofilmer.

Kun ett av tilsynene førte til at Medietilsynet sendte et forhåndsvarsel om endring av aldersgrense.. I filmen Shazam! Fury of The Gods førte varselet til at distributøren nylig endret aldersgrensen fra 9 til 12 år.

Medietilsynets mener den humoristiske stemningen og tonen i filmen er for lite framtredende sammenliknet med de skremmende momentene i filmen til å forsvare en aldersgrense på 9 år. Distributøren Warner Bros. Entertainment Nordic retter seg etter Medietilsynet vurdering.

– Filmdistributøren har endret aldersgrensen til 12 år, og saken er dermed avsluttet uten at Medietilsynet måtte fatte vedtak om endring av aldersgrense, sier Hanne Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Prioriterer filmer rettet mot barn og unge 

Medietilsynet følger jevnlig med på kinofilmtilbudet, og vurderer fortløpende hvilke filmer som skal tas inn til vurdering for å føre tilsyn. Noen av kriteriene for hvilke filmer som plukkes er:

  • Potensiale for mange besøkende
  • Filmer som særlig retter seg mot barn og unge
  • Krevende tematikk
  • Filmer der det er mistanke om at aldersgrensen kan være feil, basert på blant annet sjanger, erfaring med lignende type film, sprikende vurderinger av filmer i andre land og klager fra publikum.

Dersom kinofilmdistributørene er usikre på hvilken aldersgrense de skal sette, hjelper vi dem med det. Hittil i år har Medietilsynet gitt råd og veiledning om aldersgrense på fem filmer.

– Vi gir i tillegg generell veiledning til kinofilmdistributørene, Norske Filmdistributørers Forening og Film & Kino om regelverket og aldersgrenser, sier Sekkelsten.

Annonse
Skroll til toppen