Annonse

«Super Mario Movie» med sensasjonelt billettsalg tross dårlige anmeldelser

Den nye The Super Mario Bros. Movie har slått alle billettrekorder. Filmen har den mest suksessfulle globale åpningen gjennom tidene for en animasjonsfilm.

I Norge fikk filmen hard medfart av anmelderne. Det samme fikk den internasjonalt. Det hindret ikke at den den bartekledde italienske rørleggeren gikk suverent til topps på Kinotoppen i Norge med over 50.000 solgte billetter. Internasjonalt er suksessen enda større.

Familiefilmen – Hollywoods andre versjon av det populære Nintendo-spillet – spilte inn 377 millioner dollar (3,9 milliarder kroner) rundt om i verden i løpet av de fem første dagene etter utgivelsen.

Den slo den forrige rekorden på 358 millioner dollar (3,7 milliarder kroner) som ble holdt av Frost 2.

«Tallene er oppsiktsvekkende,» sier analytiker David A Gross til BBC, og at den «lett kan bli den største filmen i 2023».

Filmens 56 % kritikerpoengsum på Rotten Tomatoes overskygget av 96 % publikumsscore. Til og med Elon Musk twitret at «kritikerne er så frakoblet virkeligheten!» 

Flere rekorder

Filmen slo flere andre rekorder, inkludert den beste åpningen noensinne for en film basert på et videospill og toppåpningen i 2023 så langt.

Comscore-analytiker Paul Dergarabedian sier til The Hollywood Reporter: «Dette er en av de største boxoffice overraskelsene i nyere minne og knuser absolutt alle forhåndsprognoser.»

Globale billettsalgstall for 2022 var 35 % ned på nivåene før Covid. New York Times reflekterer over Super Marios inntekter og spør: «Er familiefilmer tilbake – helt tilbake, i den grad at Hollywood igjen kan regne med dem som relativt sikre kort?»

Suksessen til filmen har skapt halleluja-stemning blant filmstudioene og kinoeierne i USA.

Annonse
Skroll til toppen