Annonse

Undersøkelse: kinoen gir mulighet for å stresse ned

Kinoen slår strømming på flere parametere. Ingen konkurrenter kommer i nærheten når det gjelder å ha en stressfri opplevelse.

Stress og la deg underholde. Slik kunne konklusjonene om kinoenes styrke sammenlignet med de tallrike andre filmtilbudene kort oppsummeres. I hvert fall om man skal tro en ny studie utført av MediaCom og som er videreført av Dansk Reklame Film.

Her har over 1000 representative personer i aldersgruppen 20-40 blitt spurt om hvordan de opplever kinoen sammenlignet med vanlig TV, videodelingstjenester (som YouTube) og strømming. Respondentene svarer i stor grad at kinoen gir mulighet til å være i nuet, stresse ned og gir en pause fra mobiltelefoner og distraksjoner.

50 % svarer at de mener kinoene gjør det mulig å være tilstede i nuet, mens kun 9 % mener dette er tilfellet for linært TV, 11 % for videodelingstjenester og 13 % for strømming med reklame. Ifølge samme studie gjør kinomediet det mulig å stresse ned i mye større grad enn de andre filmplattformene: 44 % ser på kinoene som et stressfritt miljø, mens 36 % mener det samme om strømming.

Kommer deg bort fra verden

Du er offline og derfor mer tilstede og tilstede, og du kommer deg bort fra resten av verden et kort øyeblikk. Slik uttrykker en 29 år gammel mann seg i undersøkelsen, og en 25 år gammel kvinne støtter ham:

– Det unike med kinoen er stemningen og innlevelsen. Det er en stor sanseopplevelse.

I tillegg til at kinoen «motvirker» en stressende hverdag og gir et naturlig mobilavbrekk, byr kinofilmer på en fellesskapsopplevelse, og 35 % svarer ja på spørsmålet om kino gir en «wow»-opplevelse. Bare 15 % gjør det med strømming, 10 % med videodelingstjenester og 6 % med TV.

Skal man tro MediaComs etterforskning, er kinoenes rolle som samlingspunkt langt fra utspilt. Tvert imot har det en fornyet verdi som et stressavlastende tempel i en tid med algoritmer, sosiale medier og utallige tilbud om

Annonse
Skroll til toppen