Annonse

EDCF Los Angeles Tour 2023

Etter en tre-års pause ble EDCF LA Tour gjenopptatt med stor suksess 20.–21. april 2023. 29 deltakere besøkte ni lokasjoner og selskaper i Los Angeles, Hollywood, Burbank og Culver City.

Takket være Thomas MacCalla og David Hancock var alle møter perfekt forberedt. Den overordnede organiseringen av den stramme timeplanen og busstransporten ble administrert av Juergen Burghardt, EDCFs generalsekretær.

Møtene og presentasjonene av representanter på høyt nivå for alle bedrifter og organisasjoner var informative, intensive og svært godt mottatt av deltakerne.

I løpet av den to dager lange bussturen ble følgende selskaper besøkt: Paramount, IMAX, Academy Museum, Amazon Studios, Dolby, Deluxe, TCL, ASC, Sony Pictures.

Selv om detaljene i diskusjonene og presentasjonene ikke kan publiseres i denne rapporten, gis en oversikt over møtene her.

Paramount

Sted: Lost Angeles

Paramount.jpeg

Ikke bare teknologispørsmål ble diskutert på bl.a. oppslukende lyd, projeksjonsteknologi, 4k-8k osv. men også utfordringene med hvordan få kinogjengere tilbake til kino. Hjemmekino, store skjermer hjemme og strømmetjenester konkurrerer i økende grad mot det store lerretet på kino

IMAX

Sted: Lost Angeles

4000-1800-max (1).jpg

Under omvisningen i IMAX-fasilitetene fikk gruppen interessant innsikt i IMAX-produksjonsarbeidsflyter, distribusjon og markedsføringskonseptet. På grunn av pandemien har IMAX-programmet inkludert mer lokalt innhold enn tidligere år. Også mer arbeid som etterproduksjon ble lokalisert, spesielt i det asiatiske markedet og India.

Academy Museum

Sted: Los Angeles

2560-1152-max.jpg

I løpet av den 90 minutter lange omvisningen kunne gruppen få et kort inntrykk av Akademimuseets meget interessante utstillinger. Historien til kjente filmer, skuespillere, filmkarakterer, kostymer og spesialeffekter vekket minnene til mange filmfans. De fleste kommenterte:
«Jeg må komme tilbake i minst en hel dag eller mer for å utforske hele museet. Å besøke Akademimuseet er et must for alle som er interessert i kino og film”.

Omvisningen på Akademisk museum ble avsluttet med et gruppebilde på det åpne taket til det helt spesielle kinobygget med sin 1000-seters kinosal.

Amazon Studios

Sted: Culver City

4000-1800-max (2).jpg

Den meget imponerende omvisningen i Amazonas-fasilitetene inkluderte også et besøk til projeksjonsrommet med alt projeksjonsutstyr fra film til high-end projeksjon.

Det store teateret med sin 300nit LED-skjerm er en av de mest imponerende installasjonene i sitt slag i verden.

Dolby

Sted: Burbank

Dolby.jpg

Dolby ga en oversikt over teknologien og tjenestene for kinoer. Dolby Atmos ble utgitt for 13 år siden som et av de første objektbaserte lydsystemene og er nå i versjon 3.

Dolby Vison inkluderer HDR med laserprojeksjon for høy kontrast og større fargevolum.

Dolby Live støtter arrangementer som sport eller konserter

Deluxe

Sted: Los Angeles

DeLuxe.jpeg

The Glen Glen Theatre var et perfekt sted for presentasjoner og visninger av den nyeste projeksjonsteknologien. Spesielt Barcos lysstyringsteknologi som muliggjør HDR-projeksjon for fremtidens kino. Mange «en-til-en» sammenligninger av SDR- og HDR-opptak ble vist, og overbeviste gruppen om kvaliteten på HDR-kino. Debattene om når HDR vil bli mainstream i fremtiden og hvor mye det vil koste fortsatte imidlertid etter at visningen ble avsluttet.

TCL

Sted: Hollywood

TCL.jpeg

TCL viste eksempler på sitt MX4D teatermarkedsføringskonsept. Publikum tiltrekkes av en oppslukende opplevelse med lys projeksjon, bevegelige stoler og blåsende vind.

Filmer er spesielt etterbehandlet for å legge til gyngestoleffekten. Andre applikasjoner bruker også spesialeffektene, for eksempel e-sportbegivenheter, spesialannonsering og stadig mer aksepterte spillerøkter med live-nettverksbaserte spillopplevelser. Spesielt for spilling er MX4D-kinoen utstyrt med alle vanlige spillkonsoller og tilleggsinformasjonsskjermer til venstre og høyre på skjermen.

ASC

Sted: Hollywood

2016-1512-max.jpg

Etter TCL-demoen improviserte en del av gruppen et stopp i ASC (American Society of Cinematographers) Clubhouse. Denne ikoniske bygningen i Hollywood inneholder noen ikoniske navn fra kinohistorien. Deltakerne ble vist rundt på stedet for å oppdage aktivitetene og historien til ASC; et glimt inn i historien til filmskaping og kameraer var en interessant del av det. Som et kirsebær på kaken fikk vi hvert vårt «Instagram-øyeblikk» med en ekte Oscar

Sony Pictures

Sted: Culver City

1280-720-max (1).jpg

En interessant diskusjon ga litt innsikt i fokuset til Sony Pictures. Det finnes ennå ikke en egen strømmetjeneste. Hovedfokus er fortsatt på filmer for kinovisninger og produksjoner av høy kvalitet. Disse inkluderer animasjonsfilmer og også 3D. Selskapet har allerede gått tilbake til 100 % etter pandemien og alle ansatte har kommet tilbake på jobb.

Future Technology-temaer ble også diskutert i noen detalj, f.eks. HDR og HFR.

Turen ble avsluttet med et sosialt samvær på Bossa Nova Restaurant etter to lange dager, med mange interessante samtaler med positive tilbakemeldinger fra alle gruppemedlemmene, og ser frem til EDCF LA Tour 2024.

Annonse
Skroll til toppen