Annonse

Ny norsk krigsfilm på kino første juledag

Norske krigsfilmer er et av de sikreste kortene på kino. I disse dager avsluttes innspillingen av den nye norske storfilmen «Konvoi».

Konvoi er en stjernespekket krigsfilm med Tobias Santelmann, Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen i de bærende rollene.

Filmen er inspirert av virkelige hendelser og handler om et av de største dramaene som utspant seg på havet under andre verdenskrig og får premiere 25. desember i år.

Sommeren 1941 virket Hitlers krigsmaskin ustoppelig. Etter å ha underlagt seg store deler av Europa, invaderte Tyskland nå Sovjetunionen. De allierte ble tvunget til å hjelpe.

Konvoier av lasteskip fylt til randen med krigsmateriell begynte den farefulle ferden til Murmansk og Arkhangelsk . Med livet som innsats la de ut på det som ble kalt «Verdens verste sjøreise». Vanlige sjømenn uten noen form for militær erfaring sto plutselig ansikt til ansikt mot den tyske overmakten i det iskalde arktiske havet.

Tobias Santelmann og Anders Baasmo er to av landets mest kritikerroste skuespillere. Santelmann fikk for alvor sitt gjennombrudd med «Kon- Tiki» i 2012 og har senere vært å se i en rekke filmer og tv- serier (Exit, Atlantic Crossing, Ut og stjæle hester, Mordene i Kongo mfl.)

Baasmo fikk sin første Amanda-pris med gjennombruddsfilmen «Buddy» i 2003. I tiden etter dette har han hatt en rekke ulike roller. (Olsenbanden- siste skrik, Børning, Kongens Nei mfl.)

Heidi Ruud Ellingsen spillefilmdebuterer i «Konvoi». Hun er en av Norges største musikalartister, og er kjent for mange roller på teater og musikal scenen.

I tillegg til de tre bærende rollene er mannskapet i “Konvoi” besatt med skuespillere fra øverste hylle. I sentrale roller finner vi blant annet Jon Ranes, Preben Hodneland, Kristian Repshus, Olav Waastad, Adam Lundgren, Jakob Fort, Fredrik Stenberg D-S og Tord Kinge.

Jobber med et drømmelag

– Jeg føler meg svært heldig som får jobbe med denne rollebesetningen, forteller regissør Henrik M. Dahlsbakken.

– Alle gir så mye av seg selv, både til rollen og prosjektet, fra flere ferske og lovende talenter til noen av de dyktigste og mest erfarne skuespillerne vi har. Jeg kunne ikke bedt om et bedre utgangspunkt for å fortelle denne vanvittig dramatiske historien.

Annonse
Skroll til toppen