Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 6)

Sylskarpt om samvittighet og straff


Michael Haneke går i Ibsens fotspor, mens Woody Allen følger Dostojevskij til døren. Det franske dramaet Skjult og den amerikanske thrilleren Match Point graver seg langt ned i kjellerdypet av menneskets sjel.

Personlig og politisk


56. GANG. Filmene er virkelighetsnære, meget personlige og politiske. Det sier Berlin-festivalen om årets program, den åpnes for 56. gang i dag.

Snøvær varsler politisk filmuvær


Det var på alle måter snø i lufta i Berlin i går, da den 56. filmfestivalen åpnet med Sigourney Weaver og det lavmælte dramaet «Snow Cake». Filmen varsler at årets festival dreier seg rundt filmer av dramatisk og til dels svært politisk ladet karakter.

BIFF-Fosse på filmjakt i Berlin


I dag braker det løs. Det er filmfestival i Berlin. Norge har bare to kortfilmer i konkurransen, men godbitene fra hele verden er mange i de forskjellige programmene. BIFFs Tor Fosse forbereder seg til heftig filmjakt.

Kjemper for trøndersk spillefilm


Rambøll-rapporten om norsk filmbransje mener det bør være tre regionale spillefilmsatsinger i Norge og ingen i Trøndelag. Fylkespolitiker Geirmund Lykke mener det er viktig at landsdelen nå kommer på banen.

Trangen til opprør og uro


Underlig opplevelse. Å være avgått kinodirektør i hovedstaden er en underlig opplevelse. Og om ikke dette har avstedkommet søken og fomling i et slags vakuum etter 25 års totalengasjement, er jeg blitt møtt med spørsmål fra omgivelsene om "hva nå" og "hvordan har du det".

Symra blomstrer igjen


Kinodirektør Cecilie Trøan gjenåpnet i går Symra kino på Lambertseter. Dermed er det ny vår for alle de tre kinoene som ble solgt i 2002, til mange protester.

Jons filmrute viser 60


Solbrille og t-skjorte året rundt hjelper, men ikke mot årstidene. De snurrer som film. Jon Eidsbråten er 60 år.

«Mjuke pakker» kan bli film


Levi Henriksens «Bare mjuke pakker under treet» kan bli film.

Hele verden klager


På nettet på oslo.kino.no ligger en forklaring om lyd i kinosalen, skrevet av overingeniør i kinoteknikk, Rolv Gjestland.

Manger kino størst i landet


Kinosalen på Manger hadde litt færre gjester i 2005 enn i 2004, men er framleis den mest besøkte bygdekinoen i landet.

Betydelig oppgradering av Rica Maritim Hotel i Haugesund


Rica Maritim Hotel i Haugesund er et av landets største og mest betydningsfulle arenaer for kurs, konferanser og store arrangementer. Det er blant annet kjent for Sildajazz, Den norske Filmfestivalen og som arena for en rekke landsmøter.

Thriller fra Woody


Nerver, ja. Psykoser, i høyeste grad. Thriller, nei det er sjelden vare fra Woody Allen.

Emma Thompson får menn til å gråte


Etter en lang karriere med seriøse roller, møter du Emma Thompson som den stygge barnepiken i familiefilmen «Nanny McPhee». Dette er filmen som har fått fedre over hele verden til å gråte.

Mer sex i Basic Instinct 2


Sharon Stone vil sjokkere.

Skriv ut billettene hjemme


Nå kan du skrive ut kinobillettene du bestiller på internett hjemmefra. Hønefoss kino er en av de første kinoene i landet som tar i bruk den kundevennlige teknologien.

Penger til trøndersk film


Midtnorsk Filmsenter vil ha økt filmproduksjon i Trøndelag. Nå deler de ut pengestøtte til filmskapere.

Skal tegne «nye» Stjørdal


Arkitekt Gudmund Stokke fra Stjørdal var med på vinnerlaget i arkitektkonkurransen om ny utforming av heimbyen. Vinnerforslaget skal danne grunnlaget for en ny reguleringsplan for sentrumskjernen.

Forføreriske frihetskjempere


Tre av vinterens kinofilmer gnir ny potens i lemmene til legendariske, franske rundbrenfra 1600- og 1700-tallet. Hvem var egentlig libertinerne?

Se Cruises eksplosive oppdrag


Det blir mer personlig enn før, men like eksplosivt i «Mission Impossible III». Se den første teaser-traileren her.

«München» gjør det skarpt


Steven Spielbergs omstridte film «München» gjør det meget bra på kinoene i Norge og internasjonalt, men ikke i USA.

Etterlyser organisert filmsamarbeid


Etter fjorårets festival ønsket både Kosmorama og filmmiljøet på Dragvoll mer samarbeid seg imellom. Ett år etter hersker det uenighet om hvorvidt målene er oppnådd.

Midtnorsk på menyen


Minimalen arrangeres i år første helgen av Kosmorama, men dette er ikke det eneste som er nytt.

Ruller i gang filmen


Ingvill Sunnby og Moss Filmklubb åpner årets filmsesong med et møte mellom tysk filmkunst og trønderske lydlandskap.

Vil filme Loes «Doppler»


Den danske produsenten Per Nielsen vil filme Erlend Loes «Doppler». Loe sier at ingenting er klart ennå.

Lærte om filmskaping


Stor stas for skuleelevar i Etne og Skånevik fredag, då dei møtte hovudrolleinnehavar Håvard Lilleheie og regissør Marius Martens frå filmen «United» i Etne Kino.

Grøsser inn på førsteplassen i USA


Regissør Simon West har all grunn til å være fornøyd, hans nye grøsser ”When a Stranger Calls” gikk inn på en soleklar førsteplass.

Legenden om Narnia – Prins Caspian er på vei!


Walt Disney Pictures og Walden Media har startet planleggingen av "Legenden om Narnia – Prins Caspian" – oppfølgeren til storsuksessen " Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet".

Innspilling av Harry Potter 5 starter


Innspilling av den femte Potter filmen, ”Harry Potter og Føniksordenen”, basert på J.K. Rowlings herlige novelleserie starter nå.

Drapet Spielberg glemte


Det er lang fra München til Lillehammer. Så langt at Steven Spielberg ikke tok seg bryet. Men her i Furubakken skjedde et drap som avgjort burde vært med i hans nye film «München». Politikonstablene Ivar Olsen og Ulf Høyvik var på jobb den dramatiske natten i 1973. Da Mossad drepte på norsk jord.

Olsenbanden åpner Symra


Fjerde juledag 1965 ble første film vist på Symra kino. Etter tre års opphold er det nå klart for ny kinodrift i lokalene.

Lever med Olsenbanden


Fredag kan små og store kinogjengere se " Olsenbanden jr. på Cirkus". Arne Lindtner Næss er for lengst i gang med å pønske ut bandens neste eventyr.

Braksuksess for skolekino


Den Store Skolekinodagen på Fokus kino sist tirsdag ble en braksuksess.

BVI-sjefen lover flere anti-pirat kampanjer


Norske Filmbyråers Forening (NFF) lanserte for over ett år siden en holdningskampanje mot tyveri av film på kinoer landet over. Hva har skjedd siden?

Sluttet speed-fred med Hopkins


Jeg var oppblåst, arrogant regissør og han en skuespiller som drakk for mye, oppsummerer regissør Roger Donaldson om sitt første møte med Anthony Hopkins. I «En høyst uvanlig mann» gikk det mye bedre.

4 1/2-regissør vant internasjonal pris


Hisham Zamans kortfilm Bawke ble tildelt ungdomsjuryens pris ved den 28. internasjonale kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand lørdag kveld. Dermed vant 4 1/2-regissøren 1525 Euro.

Annonse
Skroll til toppen