Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 9)

Skapte Capote innenfra


Søndag kveld kan Philip Seymour Hoffman (38) få Oscar for beste mannlige hovedrolle. For tolkningen av forfatteren Truman Capote i filmen som har norsk kinopremiere i dag.

Persbrandt til «Samiwood»


Den kjente svenske skuespilleren skal spille en av hovedrollene i den nye storfilmen om Kautokeino-opprøret.

– Vi ekskluderes


Tunghørte Jon Solberg føler han mister en viktig del av ungdomskulturen når han ikke har muligheten til å se tekstede filmer på kino.

Bare hver femte norske film tekstes


600 000 hørselshemmede nordmenn beklager tingenes tilstand og skygger unna norske filmer.

Bergen kino vurderer å gi Varg Veum-midler


Bergen Kino vurderer sterkt å gå inn med én million kroner i filmserien «Varg Veum –privat etterforsker».

Torpedo til nesten 20 millioner på grensa


Haldenserne Terje Johansen og Monia Berger medvirker i den største filmsatsingen til TV2 noensinne. Det handler om den dramatiske tv-serien «Torpedo». I to dager har det blitt filmet i området grenseovergangen ved gamle Svinesundsbrua.

«Asfaltevangeliet» klart for kino


David Åleskjær har leid Frogner Kino for egen regning en hel uke for å vise den ferdige versjonen av filmen "Asfaltevangeliet", som det har tatt fire år å lage.

Rambo fra den andre siden


Actionfilmen Ulvenes dal: Irak er blitt tidenes mest populære film i Tyrkia. Og denne gangen er det amerikanernes tur til å spille skurker.

Krever at «Paradise Now» diskes


En gruppe israelske foreldre som har mistet barn i forbindelse med selvmordsbombeaksjoner på Vestbredden, vil at den prisbelønte filmen «Paradise Now» skal diskvalifiseres fra Oscar-utdelingen søndag.

Verdenspremiere på «Istid 2»


Oppfølgeren til den animerte familiefilmsuksessen «Istid» får verdenspremiere på Kosmorama 25. mars.

Inviterer kremen


Årets Kosmorama viderefører suksessen fra i fjor, og krydrer programmet sitt enda mer. Storheter som Salma Hayek og Penelope Cruz er invitert til årets filmfestival.

Forsøk med digital kinodrift i gang


Styret i FILM&KINO har bevilget til sammen tre millioner kroner til to forsøk med digital kinodrift. Forsøkene, som vil omfatte 14-15 kinoer over hele landet, har en samlet verdi på mer enn 20 millioner kroner. Digitalt utstyr vil bli montert i ca. 25 kinosaler. Begge forsøkene vil bli igangsatt i løpet av våren.

Tatt av filmen


Erlend Loe har sagt nei til filmatiseringer før. Men nå blir romanen «Tatt av kvinnen» tatt til filmen. Det skal Elling-regissør Petter Næss sørge for.

Ny versjon langt unna


Hvis regissør Harald Zwart skal lage ny versjon klasikeren "Ni liv", kåret til Norges beste film gjennom tidene, ligger det flere år frem i tid.

Guantanamo-film på kino


Den store distributøren Sandrew Metronome har kjøpt Michael Winterbottoms mye omtalte film «The Road To Guantanamo. Kinopremiere er ikke bestemt.

Avhengig av Supermann?


Kinoene i Oslo renner bokstavelig over av film, samtidig som Oslo Kinematografer slanker egne rekker etter et rødfarget fjorår med underskudd.

Filmfolket slåss om «final cut»


Lov om opphavsrett gir filmregissøren det siste ordet, men de opplever stadig oftere at produsenten vil ha en tung hånd på rattet. Slik må det bli, mener produsentene og viser til sitt juridiske og økonomiske ansvar.

Norsk filmfond oppmuntrer barnefilmer


Mysterier, tryllekunster og science fiction. Det er innholdet i de tre barnefilmmanusene Nordisk Film totalt ga 900.000 kroner.

Ny filminnspilling til Målselv


Samtidig som Nils Gaups nye film spilles inn i Målselv, skal filmen om en kurdisk flyktning spilles inn på samme sted.

Kor æ korrekturen?


Christopher Nielsens «Slipp Jimmy Fri» er tidenes dyreste norske filmproduksjon. Storm Studio skulle nok ønske de hadde brukt litt mer ressurser på korrekturen av den offisielle filmplakaten.

Skal spille Jane Austen


Det er ikke bare Austens bøker som blir film i Hollywood.

Ny svensk ungdomsfilm


Regissørene av den svenske produksjonen «Fjorten suger» tror både ungdommer og foreldre kan ha noe å lære av å se filmen de har laget. Filmspråket er rått og snakker direkte til seerne.

– Overkjører regissørene


Det er respektløst når produsenter overkjører regissørene og forlanger siste ordet i produksjonen, mener leder i Norske Filmregissører, Nina Grünfeld.

Kutter hoder på kinoene i Oslo


Oslokinoene går med millionunderskudd. Nå blir åtte heltidsansatte permittert. – Arbeidsmiljøet er gått surt, sier tillitsvalgt for kinobetjeningen.

Vestfold kan få 23 kinosaler


Direktør Lene Løken i bransjeorganisasjonen Film&Kino frykter likevel ikke overetablering i Vestfold.

Cultiva holdt igjen støtte


Cultiva-styret valgte å følge en forsiktig linje under fredagens styremøte. Bare 4,5 av de innstilte 6,5 millionene ble delt ut fra årets midler.

Eneste kvinneregissør i Oscar


Det er ikke bare i Norge filmbransjen sliter med å få fram kvinnelige filmskapere. Både i Italia og USA er det minst like tøft – men Cristina Comencini har trosset oddsene.

Benekter Da Vinci-utsettelse


Sony Pictures ser ingen grunn til å utsette premieren på Ron Howards film over Dan Browns «Da Vinci-koden» selv om utfallet av rettssaken får følger for boken.

God start for gymnaslæreren


Hans Petter Molands «Gymnaslærer Pedersen» gjorde det så skarpt åpningshelgen at den topper listen over de mest sette filmene.

I dag må Dan Brown i retten


Kan true filmpremieren på «Da Vinci-koden».

Kjempeåpning for nykommer


Under helgens kinopremierer i USA klarte en av nykommerne å plassere seg på soleklar førsteplass på topp 10 listen i USA.

Gir millionhjelp til Veum-film


Men gaven fra Henning Warloe til Varg Veum-filmen har én hake.

Filmbransjen fyrer opp til flyttedebatt


Striden rundt Nordnorsk Filmsenter tilspisser seg. Etter at eierne har gitt uttrykk for fortsatt tillit til styret, skjerper nå Norsk Filmforbund og Produsentforeningen sin kritikk. De blåser nytt liv i debatten om flytting fra Honningsvåg.

Handikapforbundet går på kino


Norges Handikapforbund satser for første gang på en reklame-kampanje på kino for å nå ut til et yngre publikum. Capa Kinoreklame og Image Konsult står bak.

Kulturhus-trøbbel for funksjonshemmede


Mange funksjonshemmede kan ikke bruke kulturhuset i Asker på kveldstid. Parkeringen er for langt unna.

En australsk lovløs bekjenner


Dyster storslått, blodig brutal og likevel vakker: Slik er Nick Caves australske western «The Proposition» – der han har skrevet både historien og musikken.

Flere går på kino


Edda kino har hittil i år hatt en økning i antall besøkende på mellom fire og fem prosent i forhold til i fjor. Kinosjef Grethe Grinde tror store filmer tidlig på året har hatt mye å si for besøkstallet i januar og februar.

Filmklubben snurrer i gang


Nå blir det filmklubb i Lillestrøm. Mandag er det premiere med den ti år gamle komedien "Fargo".

Får lov å være ivrig


Kontrollutvalget valgte i går å ta den foreliggende revisjonsrapport om kinoens mye omtalte Cuba-prosjekt til etterretning.

Norsk åpningsfilm i Trondheim


«Lange Flate Ballær» åpner Kosmorama Trondheim internasjonale festival den 24. mars.

Amerikanske veiskiller


Både The New World og Good Night, and Good Luck bærer på en visjon om et frihetens og mulighetenes Amerika.

Mesterlig Solstad-tolkning


Les Film & Kinos anmeldelse av Gymnaslærer Pedersen, og vær med i vår konkurranse hvor fem heldige vinnere får boken bak filmen til odel og eie!

En new deal for regissørene?


Steven Soderbergh og Michael Winterbottom utfordrer filmindustriens distribusjonsstruktur når de lanserer filmene sine samtidig i alle visningsplatformer. Dette vil endre maktforholdet mellom distributører og produsenter, mener bransjeanalytiker Arild Kalkvik. Men slike parallell-lanseringer kan også gjøre det mye tøffere for de filmene man tror vil profitere på det, advarer han.

Finale i barnefilm-pitch


Filmfondets omdiskuterte barnefilm-konkurranse har nå samlet et ”finale-heat” av manusforfattere som skal få pitche sine prosjekter for bransjen.

Ny database for animasjon


Foreningen for norsk animasjonsfilm lanserer en ny database etter samme lest som imdb.com. Måler er å skape en oversikt over en voksende norsk produksjon, og samtidig tilføre det norske animasjonsmiljøet økt synlighet.

Norsk filmmusikk i Beatles-studio


Til vinteren har filmen «Slipp Jimmy Fri» premiere på norske kinoer. Fredag ble filmmusikken spilt inn.

Bygger Norges største kinokiosk


Sandnes får Norges største kinokiosk. Lokalene i Stavanger skal også opprustes. De nye kioskene står klare til sommeren.

Tilbake i kinojobb


Silje Utkilen er brun etter to uker i Egypt, opplagt etter ni måneders mammapermisjon og klar for ny innsats som kinosjef.

Kjeldsens indre kraftkost


Åpenhjertig forteller kinosjefen om tøffe depresjoner og sjelelig Cuba-krise – mens Toro fikser lavmælt middag.

Annonse
Skroll til toppen