Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 12)

Norsk films framtid


Filmbransjen har uttalt seg om rapporten fra Rambøll Management som på bestilling fra Kultur- og kirkedepartementet har vurdert de statlige virkemidlene på filmområdet. Uenigheten går på omfanget og innretningen av støtteordningene, særlig om billettstøtten, skriver Lene Løken.

Stilsikker skrekk


Gudday, mate! Mens amerikanerne de siste årene har nyinnspilt seg gjennom 1970-tallets store skrekksuksesser, har den australske filmdebutanten Greg McLean funnet en bedre måte å benytte formelen på.

Opptrinn i Göteborg


Unik svensk dokumentar om unike mennesker i Göteborgs gaterom, en protest mot det glansede.

Zwart til Kosmorama


Filmregissør Harald Zwart kommer til åpningen av filmfestivalen Kosmorama i Trondheim på fredag. Zwart har produsert filmen "Lange Flate Ballær", som er åpningsfilm under festivalen.

Verdenspremiere på Nova


"Lange flate Ballær" på Kosmorama filmfestival

Rekordrask lansering av homsewestern på DVD


Etter at «Brokeback Mountain» overraskende ikke fikk Oscar for beste film 5. mars, har produsentene bestemt seg for å lansere den på DVD mens den ennå spilles på kino.

Sommerens superfilmer


Filmsommeren er klar: Spion-Cruise. Da Vinci-koden. Ny Omen. Ny Lassie. Ny Fast and furious. Ny Pirat-Depp. Ny Superman-film. Miami Vice. Nytt Shyamalan-mysterium. Ny animasjon om biler.

Det Europeiske Audiovisuelle Observatoriet


Norge har fra 2006 overtatt formannskapet for Det Europeiske Audiovisuelle Observatoriet.

Ønsker filmsatsing i nord


Fylkesrådet i Troms ønsker en helhetlig filmsating i nord.

Kulturell boplikt


Egenrådige lokalpolitikere ødelegger for nordnorsk film. Det er viktigere at filmkonsulenten bor i Honningsvåg enn at hun/han er den beste til å utføre jobben.

Blu-ray filmer til Norge etter sommeren


Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) etablerer seg med Norden-kontor 1. april og varsler Blu-ray Disc "etter sommeren".

Tilbud om digital kino


Det kan bli digitalkino i eTeateret i Lillesand allerede til våren.

Exit filmruller


Fremtiden er på vei til Edda kino. Kinofilm skal reise digitalt og superraskt.

Stø kurs mot ny reklamerekord


Annonsørene innfrir mediebransjens forventninger om ny reklamerekord i år. Etter to måneder har mediebyråenes reklameinvesteringer økt med 8,9 prosent. Se de ferske MIO-tallene her.

Mer til film-PR, mindre besøk


De store Hollywood-selskapene brukte i fjor i gjennomsnitt formidable 236 millioner kroner på å markedsføre en film, fem prosent mer enn året før. Men det hjalp ikke på kinobesøket.

Mira Craig til Kosomorama-åpning


Etter åpningsfilmen på Kosmorama fredag er det duket for gratiskonsert med Mira Craig.

Trondheim får bredbåndsbasert kino


I forbindelse med Det 70. norske biblioteksmøtet i Trondheim 22 til 25. mars skal Trondheim folkebibliotek demonstrere sitt nye kinotek på hovedbiblioteket. Det er det femte i rekken av bredbåndsbasert kino på norske bibliotek.

Flykter fra filmbyen Trondheim


Vi har fått Midtnorsk Filmsenter og Kosmorama, og det bevilges 1,5 millioner kroner til utvikling av filmprosjekter i byen. Men har vi egentlig et filmmiljø i Trondheim?

» Tidsklem» vant Amandusprisen


«Tidsklem» vant Amandusprisen for beste manus Janne Krogh Danielsen (16) fra Drammen er kåret som vinner av Amandusprisen for beste manus. Nå blir manuset til film.

Helge er Bergens Veum-favoritt


BA avsluttet i går kåringen av bergensernes favoritt i rollen som Varg Veum.

Fransk åpning for Sharon


Sharon Stone viser alt i «Basic Instinct 2». Mandag var det franskmennenes tur til å ta en kikk på den halvpornografiske thrilleren. Se bildene og video.

Tror på Oslo-kinoen


… men ny kinosjef møter røde driftstall

Årets skolekino for andre gang


I år som i fjor er det landets nordligste kino som stikker av med prisen Årets skolekino. Kinosjef Edelh Ingebrigtsen i Nordkapp er både overrasket og glad.

Fra Kosmonaut til pilot


For 850 kroner kan vi reise jorda rundt ei hel uke under filmfestivalen Kosmorama. Men i disse dager kjemper vi for at også historiene fra Trøndelag skal kunne bli til film, gjerne som en pilot-region.

Mediefusjon under Kosmorama


Fredag 24. mars starter årets Kosmorama, men det er ikke bare film på programmet. I tillegg kan du være med på årets livesending fra studentmediene i Trondheim.

Krangler videre


Egenrådige lokalpolitikere ødelegger for nordnorsk film. Det mener en samlet filmbransje i Nord-Norge. – Lokalpolitikere bruker kultur som distriktspolitikk, sier lederen for Produsentforeningen, Leif Holst Jensen.

Private kinoer sliter økonomisk


Også private kinokjeder er rammet av den generelle nedgangen ved landets kinoer, og flere av de private aktørene tapte i 2005.

Kjemper om Varg Veum


Trond Høvik, Jørgen Langhelle og Kristoffer Joner kan være aktuelle til rollen som Gunnar Staalesens legendariske Varg Veum.

Mer til film-PR, mindre besøk


De store Hollywood-selskapene brukte i fjor i gjennomsnitt formidable 236 millioner kroner på å markedsføre en film, fem prosent mer enn året før. Men det hjalp ikke på kinobesøket.

Unngår konsulentene


Motlys har selv reist 7,5 millioner til «Mannen som elsket Yngve»-filmen, og søker om «tilskudd etter markedsvurdering».

Dokumentarfilmene bølger over Oslo


54 dokumentarfilmer fra hele Europa er klarte til å rulle over Oslo når festivalen Eurodok 2006 åpner torsdag.

Erichsen årets kinosjef


Pågangsmot, tørr å satse, meget gode resultatet på bare to år og stor entusiasme. Det er bare noen av superlativene som Norske Filmbyråers Forening mener i sin begrunnelse for å kåre Ann-Helen Erichsen til årets kinosjef.

NVF-tallene februar 2006: Kjøp ned 24%, leie ned 1%


Omsetningen av DVD kjøpefilm i Norge fortsetter å falle sterkt.

The End for kinoen


30. juni slutter Rørvik Kino BA av sin private drift i samfunnshuset. Fire års framsyning har vist at folk ikke i tilstrekkelig grad vil se film på stort lerret i kystbyen.

Medisinsk filmfestival


Neste uke starter Kosmorama filmfestival. Denne uke har det vært ”medisinske visninger” i superoppløsning på Nova kino.

Forledet av virkeligheten


Eva Jolys gjentatte utfall mot Claude Chabrols film «Maktens komedie» bidrar til å opphøye en ellers vag film til et reelt innslag i samfunnsdebatten.

Annonse
Skroll til toppen