Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 10)

Innviklet, men bra


Politiske filmer er noe det er spådd å komme flere og flere av. Denne uken kom filmen Syriana på kino her i landet. En film som tar for seg USA’s interesser i Midt-Østen, nærmere bestemt olje.

Skyter film i Haugesund


Komedie med norske skuespillere, internasjonale stjerner og engelsk tale skal spilles inn i Haugesund. Filmpremiere: Neste år i Cannes og Haugesund.

Verdal best på kino


Verdal kino tjente over 200 000 kroner i fjor, og bidro med rundt halvparten av overskuddet i selskapet Norsk kinodrift.

Slik får du billigere kino


Kino1 Stavanger og Sandnes har med 78 og 80 kroners snittpris blant Norges dyreste kinobilletter. Men du kan enkelt spare 10 kroner på hver eneste kinobillett.

Klikkefilmen kommer!


Videofestivalen inviterer til seminar om klikkefilmens framvekst. Når blir Video on Demand en seriøs konkurrent til leie- og kjøpefilm, og hva skal til for at denne formidlingsformen skal bli en suksess, er noen av spørsmålene som stilles.

Norsk filminstitutt støtter filmkulturen


Norsk filminstitutt forvalter i år 5,7 millioner kroner for støtte til filmkulturelle tiltak.

Norsk film utfordrer ”Patriotic Act”


Norsk Filmfond gir støtte til den pågående produksjonen av dokumentarfilmen ”USA mot AL-ARIAN” – en ny norsk film om en amerikansk rettssak som kan få store konsekvenser for amerikansk rettsikkerhet.

Master Class med horror-legende


Norsk filmutvikling inviterer til en Master Class med horror-legenden Lloyd Kaufman fra TROMA Films, under kortfilmfestivalen i Grimstad 16. juni.

Kort og godt kvalitetsfilm


Kortfilmen har lenge vært filmbransjens utstøtte bastard. Fra søndag får den fast plass på programmet til Frogner kino. Oslo Kinematografer vurderer å følge etter.

Mer penger til Varg Veum


Privatetterforsker Varg Veum synes å bli i Bergen, i går fikk filmprosjektet ytterligere fem millioner kroner til produksjonen.

Stenger FilmCamp


Fredag starter Nils Gaup skytingen av storfilmen til over 50 millioner kroner.

Vil ha flere festivaler


– Festivaler gjør døren høy og porten vid inn til kunst og kulturopplevelser, sier han. Selv er han en ihuga festivaltilhenger og storforbruker av festivalkultur

Øh nø, anøther bød møvie


Drøye 25 år etter Peter Sellers’ død gjør MGM nok et mislykket forsøk på å gjenopplive «The Pink Panther»-serien, noe som bare understreker hvor genial denne avdøde komikeren var.

Gravrøveri og annen gjenbruk


GJENOPPLIVET. Mange skrek høyt i 1982, to år etter at Peter Sellers var død. Refuserte opptak fra tidligere filmer


i serien om "Den rosa panteren" ble satt sammen til en ny og dårligere film.

Tynn tv-krim med Wallander


Søndagsunderholdning på eteren, ikke mer.

Bjørneoffer høydepunkt


Werner Herzogs dokumentar om bjørneelskeren som ble drept av en grizzlybjørn, oscarvinner «Tsotsi» og prisvinneren «Grbavica» fra Berlin er blant høydepunktene i Kosmoramas filmprogram.

Vil lage ny Joly-film


Karin Julsrud vil lage en ny film om Eva Joly etter å ha sett den franske Claude Chabrols omstridte film. – Filmen bryter med menneskerettighetene, mener Eva Joly.

Kinomillion til Varg Veum-filmer


Styret for Bergen kino har besluttet å bidra med en million kroner til den planlagte produksjonen av seks Varg Veum-filmer, basert på Gunnar Staalesens romaner.

– Slik elsker en viking


«Dis»-regissør Aune Sand kommer med ny filmhyllest til kvinnen.

Frogner kino med kortfilmsatsing


Frogner kino skaper nå en lenge etterlengtet kortfilmsatsing med «Kort søndag». Det skal bli regissørbesøk, samtale og debatt i tilknytning til filmene.

Video VG-listene jubilerer


I disse dager er det over fire år siden VG-lista Topp 20 Video-utleie ble lansert og om kort tid er det to år siden VG-lista Topp 10 Video-salg hadde premiere.

Får færre Hollywood-klager


Klager fra Hollywoods mediegiganter på ulovlig fildeling på UiOs nett gikk drastisk ned i fjor.

Slik har du aldri sett Winslet


Hun banner som en bryggesjauer og har en av de største utringningene sett på film på lenge. Slik har du aldri sett Kate Winslet. Se bildene fra «Romance and Cigarettes» her.

Sanden kan få superkino


Det kan bli superkino i det nye kulturhuset på Sanden. Norge blir nå et pionerland for digital kino, og et slikt konsept skal vurderes innført i Larvik.

Klart for regionalt filmsenter


Sørlandets tv- og filmforening vil starte opp et regionalt filmsenter for hele Sør-Norge, og håper at kommune, fylkeskommune og stat fanger opp den brennhete ballen.

Lang ballærfest i vente


Fredrikstad kino tar i bruk alle seks saler til premièrevorspielet på "Lange flate ballær" 30. mars. Men hvilke celebriteter som kommer, er foreløpig ukjent.

Hjerte for flere filmer


Da Robert Altman (81) i går fikk sin Æres-Oscar, sendte han en varm tanke til en kvinne som omkom for drøyt ti år siden. Det er hennes hjerte som holder liv i filmveteranen.

Koreansk rekordfilm med homsehint


Sør-koransk film har fått sin «Brokeback Mountain». En film om en konge involvert i en trekant med sin hoffnarr og hans venn er overraskende nok i ferd med å slå alle kassarekorder.

Joly: – Bryter menneskerettighetene


Eva Joly mener den franske regissøren Claude Chabrol i sin film om henne bryter med rettigheter som er nedfelt i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Travolta synger igjen


Han begeistret kinogjengere med diskodans i «Saturday Night Fever» i 1977 og i «Grease» året etter, før han la musikalrollene på hylla. Men nå er John Travolta tilbake med «Hairspray».

Moræus Hanssen retter baker for smed


Lene Løken: Tidligere kinosjef i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen, hadde i Dagsavisen lørdag 4. mars et angrep på norske kinosjefer. «Istedenfor å løpe i flokk til Berlin og andre filmfestivaler (&) bør de heller reise til steder der de kan hente inspirasjon for å gjøre selve kinorommet til en opplevelse», hevdet hun.

Klappet og klart for Kosmorama


Kosmorama blir i år enda mer internasjonal enn i fjor. Festivaldirektøren er klar for å sette byen på hodet mellom 24. og 30. mars.

Oscar-krasj for ytringsfriheten


Årets Oscar hyller den modige filmkunsten i et land der fiksjonsfilmen er blitt en ytringsfrihetens fanebærer.

Rettferdig i kronåret


ETT ÅR ETTER. Oscar lot de aller fleste få sitt, rettferdig nok i et kunstnerisk kronår. Og den halvglemte filmen ble kåret til den beste.

Nydelig, norsk kinohelg


Lista over landets mest populære kinofilmer denne uken er smått sensasjonell lesning. For de tre øverste er alle tre norske produksjoner.

Travel ferie for Pedersen Over 10.000 så film på Hønefoss kino i februar


Gymnaslærer Pedersen måtte finne seg i å jobbe også i skoleferien. Under vinterferiefestivalen på Hønefoss kino ble filmen om kommunistlæreren sett av 1.289 kinogjengere.

Alle vil lese om gymnaslæreren


Filmen om Gymnaslærer Pedersen gir effekter også for boksalget. Plutselig har Dag Solstads roman fra 1982 rast opp på tredjeplass på pocketlisten.

Tvekamp om digitalkino


Et konsortium med Bergen kino sentralt utfordrer nå rederarvingen Thomas Høegh i kappløpet om å få hånd om digitaliseringen av norske kinoer.

2006: En trøndersk filmodyssé


«Eksplosiv vekst i trøndersk film», «fordobling av antall søkere», «mange filmprosjekter i startgropa» – Pressemeldingen fra Midtnorsk filmsenter er utelukkende optimistisk.

Film er best på kino


Mediestudentene i Bergen ser pensumfilm på Cinemateket seksti dager i året. Filmstudentene ved NTNU er forvist til å se film på middelmådig utstyr i auditoriene på Dragvoll.

Slutt på harde stoler


I løpet av to-tre år vil det bli slutt på harde seter, rette rygger og dårlig komfort i storsalen i Modum kulturhus.

På banen med film


– Sett i gang selv, sa de voksne da Bjerke-ungdommen ønsket seg en kino. De unge tok utfordringen.

En råtten verden


Afrika gir oss fisk, diamanter og andre naturressurser. Vi sender våpen. Hvis du bare skal se én kvalmende og opprørende film på kino i år, vil jeg anbefale «Darwin’s Nightmare», som hadde norsk premiere på fredag.

Refser kinosjefene


Landets kinosjefer må slutte å dra på kostbare turer til store filmfestivaler. – Bruk heller reisepengene på å hente inspirasjon som kan løfte kinobransjen ut av krisen, sier tidligere kinosjef i Oslo, Ingeborg Moræus Hanssen.

– Velkommen etter, Oslo


Kinosjef i Bergen gjennom mange år, Stein Sandvik, mener bransjen har stort utbytte av å være til stede på internasjonale filmfestivaler.

Norge satser på digital kino


Kinogjengere i Trondheim, Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes og Haugesund går en deilig filmvår, med super bildekvalitet, i møte. De er første byer ut i et stort forsøksprosjekt som gjør Norge til et pionerland for digital kino. De neste to årene skal digitale videoprosjektører inn i en rekke norske kinosaler, skriver forskning.no.

Superkinoen kommer til Norge om få måneder


Blir først i verden med kinofilm i digital superkvalitet.

Åpnet Europas største miksekino


Lyddesigner og medeier i Chimneypot, Tormod Ringnes fra Ski, har sammen med seks andre åpnet Europas største miksekino. Salen har THX-anlegg, ekstra stort lerret og 180 kinostoler.

«Rambo» til Målselv


Nils Peder «Rambo» Gaup må forberede seg på å halshugges i storfilmen om Kautokeino opprøret. Han har fått en av to hovedroller.

Serbere vil ikke se film om voldtekter


Ingen kinoer i den serbiske delen av Bosnia vil vise den prisbelønte bosniske filmen «Grbavica» om massevoldtekter av kvinner under krigen i Bosnia.

Store forventninger hos Film&Kino


Bransjeorganisasjonen Film& amp;Kino gir sin støtte til at "Lange flate ballær", slik at filmen den 31. mars lanseres på 60 kinoer over hele landet.

Kinoen gikk på en smell


Oppgangstidene for Tromsø kino tok en bråstopp i februar, med både nedgang i besøk og omsetning.

Forum kino selges


For andre gang legges Forum kino ut for salg. Prisantydning: 9,1 millioner kroner. Samtidig er det nettopp fattet vedtak om midlertidig fredning av bygget.

Debuterer med sterk dokumentar


To unge filmskapere med base i Bergen representerer denne helgen Norge ved den internasjonale dokumentarfilmfestivalen One World i Praha.

Annonse
Skroll til toppen