Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 19)

Cannes, kan ikke


2006 blir norsk rekordår i Cannes. Det er fortsatt mulig å henge seg på – om du absolutt må.

Jimmy i det grønne i Cannes


Den norske animasjonsfilmen " Slipp Jimmy fri" skal visast på utekino på den siste dagen av filmfestivalen i Cannes.

Streik under Cannes-festivalen


Politiet i Cannes planlegg ein to timar lang streik under filmfestivalen som startar neste veke.

Kino er å lede folk inn i fristelse


Forlyster og forfører. Sigurd Evensmo beskrev kinokulturen som en stor, spektakulær underholdningsarena hvor folk flest lot seg forlyste og forføre. Kino var billig og folkelig. Og helt til det siste har vi opplevd kino som "Det store spetakkel" for filmsøkende mennesker. Fortsatt folkelig, kanskje mindre billig.

Kællæne kommer – på dvd


"Lange flate ballær " sitter som en lissepasning på norske kinogjengere. Til nå har over 230. 000 nordmenn sett filmen på kino. 30. juni kommer den på dvd.

Giske under Gullpalmen


ENESTÅENDE. Trond Giske har tatt poenget. Når norsk film får enestående eksponering på Cannes-festivalen, bør kulturministeren være der også.

Et annerledes fotballag


– Fotballen er enkel. Det er menneskene som gjør den komplisert. Sier Olufur Johannesson, regissør av " Africa United", filmen om laget av samme navn.

Pirker i den skjøre overflaten


Gullbjørn-vinneren «Grbavica» er en kunstners stillferdige portrett av en kvinne som deler skjebne med 20.000 andre voldtatte kvinner, i en hverdag der krigsforbryterne og deres ofre lever side om side.

Norsk Kino, landets mest lønnsomme kinoselskap?


Kinokjeden Norsk Kino, som består av selskapene Norsk Kinodrift AS og Norsk Kino Hønefoss AS, kan legge frem et samlet regnskapsmessig overskudd for 2005 på kr 500.000,- etter skatt.

Skjerper kinolyden i Trondehim


Publikum har klaget på dårlig kinolyd i Trondheim. Nå skjerpes lydanlegget.

De unge svikter kinoene


Ungdommen svikter kinoene. Også Caroline kino i Kristiansund har merket trenden.

Gruer seg til premieren


Audrey Tatou gruer seg til premieren av «Da Vinci-koden».

24 som kinofilm


Jack Bauer skal storme heseblesende rundt i London, avslører Kiefer Sutherland om filmplanene for TV-suksessen 24.

WoW blir film


Batman-produsenter tar saken. Hekser, orker og trollmenn kan snart komme til en kino nær deg. Blizzard Entertainment har inngått avtale med selskapet bak Batman Begins.

Unge filmskapere


Animasjonsfilmer med engler, demoner og skihoppere blir i disse dager skapt ved Søndre Modum Ungdomsskole.

Giske satser millioner på Cannes-lansering


Kulturminister Trond Giske bevilger 325.000 kroner i ekstra støtte til lanseringen av norske filmer i Cannes. Totalt vil hver spillefilm ha et millionbudsjett med seg til den franske festivalbyen.

Jimmy får stjernehjelp


Woody Harrelson skal selge «Slipp Jimmy fri» internasjonalt under Cannes-festivalen. Hollywood-stjernen slår følge med Christopher Nielsen til den prestisjetunge Kritikeruken under festivalen.

Fred Robsahms liv på film


Fire år etter at Even Benestad lagde film om sin transseksuelle far, søker han det universelle i livet til en fallert filmstjerne fra Sørlandet.

Lite rift om kinoen


Bare kommunens egen kulturavdeling vil drive Steinkjer kino med de betingelser kommunen har stilt i anbudsinnbydelsen.

Rekordbesøk på Istid 2


I påskeuken var det nesten like mange på kino i Svolvær som det var samlet de tre foregående månedene i år.

Irak-krigen sett med soldatenes øyne


Krigsdokumentaren «The War Tapes» vant filmpris i New York.

Ny norsk storfilm


«Den brysomme mannen» er Norges filmhåp i Cannes. Nå er traileren klar!

9 millioner til 5 løgner


Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er en regissør som forteller om et annet Norge; drømmerne og løgnerne, de som ikke passer inn, de eksluderte, sier langfilmkonsulent Nikolaj Frobenius om kinofilmen 5 løgner.

Jakter på en Internasjonal Emmy


I 2007 skal vi ha en norsk vinner av den mest prestisjefylte internasjonale prisen innen tv-dramatikk.

Cruise tok kontrollen


Selv det flotte sommerværet i Norge var ingen umulig oppgave for Tom Cruise. «Mission: Impossible III» styrte 33.731 nordmenn inn i kinomørkret i helgen.

Sharon Stone flopper i sin nye film


Det varme sommerværet de siste dagene fristet sørlendingene mer enn den dampende og sexy Sharon Stone i Basic instinct 2. I helgen så kun 17 stykker filmen på kino i Grimstad.

Møt NRKs filmguru


Pål Bang-Hansen er en levende filmlegende både innenfor og utenfor NRKs dører. Nå har du muligheten til å få et gløtt inn i hans verden. Like før Pål Bang-Hansen drar til Cannes-festivalen stiller han til nettmøte her i NRK.no.

Møt bosnisk Gullbjørn-vinner


Den bosniske filmskaperen Jasmila Zbanic vant helt sensasjonelt gullbjørnen i Berlin. Onsdag kveld kan du få møte henne i forbindelse med førpremieren i Oslo.

Jimmy har fått amerikansk agent


Den narkomane elefanten Jimmy og filmen hans får drahjelp av et av USAs største og velrenommerte agentfirmaer, William Morris Agency. Men den engelske versjonen må dubbes om.

Skuespiller «on a mission»


– De som ikke lar seg røre av denne filmen, er ikke riktig vel bevart, sier Michael Nyqvist. Han er i Norge for å promotere kinoaktuelle «Den beste av mødre».

Løste umulig oppdrag


Kinosjefene i Modum, Nes, Ål og Geilo løste fredag det umulige oppdraget: Å vise Tom Cruise og "Mission Impossible III" på alle kinoer samme kveld – selv om det bare var tre filmruller.

Endelig klart for bygging


En årelang krangel om utbyggingen av Vest-banetomten er over.

Utekino på bredbånd


Grünerløkkas Kino-i-parken blir en en smak av fremtiden, sier May Haakensen ved Deichmanske bibliotek.

Medietilsynet innviet lokaler og filmdatabase


Med kulturminister Trond Giske på plass var det fredag åpning av Medietilsynet nye lokaler i Fredrikstad, samt en ny og utvidet filmdatabase.

Giske vil oppheve «voksensensuren»


Kulturminister Trond Giske foreslår at «voksensensuren» på filmer blir opphevet og at det skal være straffbart å vise pornografiske filmer på kino.

Amos Gitai til Grimstad


Den anerkjente israelske filmskaperen Amos Gitai kommer til Kortfilmfestivalen i Grimstad for å se og kommentere norsk dokumentar og kortfilm.

Jakten på langfilmkonsulent


En av de mektigste stillingene i den norske filmbransjen er ledig. Og arbeidsgiver Norsk Filmfond oppfordrer særlig kvinner til å søke den ledige langfilmkonsulent-stillingen, og har også følere ute i våre naboland.

Gammal kino skaper splid


Sandnes kommune vil byggja den gamle kinoen om til kunsthall. – Kulturrasering, meiner aksjonistane, som vil bevara salen.

Ibsen på film og Ibsen på tv


Det er et godt utvalg som er gjort når Henrik Ibsen samles i film- og TV-versjon.

Vraket Farrell – valgte Ledger


Det var Heath Ledger som trakk det lengste strået da det nylig ble avgjort hvem som skal spille Bob Dylan i ny storfilm.

Annonse
Skroll til toppen