Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 25)

Full fart i filmsommeren


Nær 30 ferske filmer ligger klare til å fange kinopublikumet fra strandliv og utepils.

Stjernespekket Superman-premiere


Onsdag fløy Superman igjen over kinolerretet iført den blå kondomdressen, 19 år etter forrige gang. 21. juni var det duket for verdenspremiere av ”Superman Returns” i Los Angeles – og det myldret av kjendiser.

Nye «Supermann» får skryt


Han har mye å leve opp til – Brandon «Supermann» Routh (26). Skal vi tro kritikerne, klarer han brasene.

Digital kinorevolusjon


25. august starter en ny tidsregning på Tromsø kino. Da er det premiere på den første digitale filmen på Fokus.

Prisdryss i Grimstad


Hele elleve priser ble delt ut under prisutdelingen på Kortfilmfestivalen mandag kveld. Her får du hele listen – anført av Charlotte Bloms Gullstol-vinner Kokos.

Norsk ungdom bruker mer data og ser mindre TV


TV-titting er på vei ut blant norsk ungdom. I stedet foretrekker unge nordmenn å tilbringe tiden foran dataskjermen. Mediebedriftene bør bekymre seg, mener forsker.

Rotløs Ungdom


Et hyggelig og restaurert gjensyn med en virkelig klassiker.

Filmskurk i Bergen


Daud Mirza – erkegangsteren Saddiq i «Izzat» – spiller internasjonal terrorist i russerfilmen «The Beautiful» som spilles inn i Bergen nå. – En artig rolle, sier han.

Livfulle silhuetter


Den franske animasjonsfilmen «Prinser og prinsesser» har gått på Oslos kinoer før, og er derfor en moderne barneklassiker til glede for nye seere.

Fant unik film på auksjon


Den 66 år gamle dokumentarfilmen " Kampf um Norwegen" har vært ukjent for norske forskere. Jostein Saakvitne ved Høgskolen i Bergen kom tilfeldigvis over filmen på tysk nettauksjon.

Å leve foran kamera


– Det å tørre å slippe seg løs og lene seg på regissøren, og tørre å være dårlig – det må man bare gjøre, forteller Nicolai Cleve Broch. Til rollen som politispaner i Uro opplevde han det norske filmskuespillere sjelden får anledning til: Å bruke god tid på forberedelsene.

Imponert over FilmCamp


Statssekretær Mette Gundersen i kultur – og kirkedepartementet lot seg imponere over FilmCamp.

Høflig fotballfeber


Fotballen sto i sentrum da nærmere to hundre fylte Frogner kino tirsdag i forrige uke. Lokalavisen Frogner så Brasil-Kroatia sammen med dem.

Løkholm fast tilsatt


Ola M. Løkholm er ansatt som direktør ved Harstad Kulturhus i fast stilling.

Nye stolar på Bygdheim


Hadde vi ikkje fått stolane, hadde vi ikkje gjort dette. Men vi syntest ikkje dette kunne gå forbi oss, seier kinosjef Lars Jarle Jenset. No er han, Andreas Bjørnerem og Ruben Haugen godt igang med å skifte ut stolane og pusse opp salen på Bygdheim.

Ny Potter-film på vei


Femte film om den unge trollmannen har premiere neste år.

Jubler for nye Superman


Det er godt å bo i Metropolis for tiden. Nykommeren Brandon Roth som Superman har fått kritikerne til å juble.

Vil blende filmpirater


En ny oppfinnelse håper på å redusere piratvirksomhet i kinosaler betraktelig, ved å blende eventuelle kamera i salen.

Asker taper kinoinntekter


Asker kommune hadde sett for seg 4 millioner kroner i leieinntekter fra kinoen. Norsk Kinodrift slipper trolig med å betale halvparten.

Ingen kvinnekrise i norsk film


Jurymedlem i Amanda-sirkuset Elisabeth Sjaastad mener i Dagbladet 18. juni at den stusselige kvinnerepresentasjonen blir spesielt synlig i Ibsen-året.

Cannes: Nordmann imponerte med 3D


På mandagens seminar av og med The Screen Advertising World Association (SAWA) fikk en fullstappet sal en sniktitt på fremtidens 3D-teknologi.

Stjernespekket filmpremiere


Mandag kveld var det premiere på filmen «The Devil Wears Prada» i New York.

«Biler» holder farten oppe i USA


Pixars siste animasjonseventyr «Biler» holder tet på den amerikanske kinotoppen.

Hattrick for kokosbollebegjær


Charlotte Blom båret på gullstol i Grimstad. Hun fikk mandag kveld Kortfilmfestivalens hovedpris Gullstolen for den ti minutter lange filmen «Kokos».

Jimmy spiller inn millioner


Så langt har den narkomane elefanten spilt inn over 13 millioner kroner. Det er forsatt et stykke igjen til fortjeneste på filmen, men produsenten håper at DVD-salg og dårlig sommervær skal hjelpe til.

3,9 millioner til dokumentarfilmer


Folkemordet i Rwanda, pilgrimsvandring og heimegutane Side Brok er noen av temaene i dokumentarfilmene som får tilskudd fra Norsk filmfond i siste søknadsrunde.

Kinokamp til siste slutt


HORTEN: Så er det klart: Det blir byggestart for ny kommunal kino på torget neste år. Ikke alle politikerne er glad for det.

Satser båten på eget selskap


Styret og ansatte i Iticket i Bodø skal kjøpe 25 prosent av selskapet sitt. Så langt har de sikret seg 11,4 prosent av aksjene.

Norsk kortfilmer på DVD


Norsk filminstitutt lanserer 31 nye norske kortfilmer på DVD-en ”Norsk Kort 005”. Filmene slippes løs på Kortfilmfestivalen i Grimstad på lørdag. Samtidig legges filmene ut på filmarkivet.no

Filmfolk med tunge temaer


Voldtekt, overgrep, incest, drap, omsorgssvikt. Eksamensfilmene besto. Seks ferske manusforfattere er klare for norsk film. Er det slutten for feelgoodkomedier?

En smak av sensur?


TV2 vil gjerne støtte kritisk dokumentarfilm. Men det er grenser for hva tv-kanalen vil vise. Det fikk filmskaperne Are Syvertsen og Jon Martin Førland merke med sin kontroversielle film om norsk matindustri. I helgen deltar Smaken av hund på kortfilmfestivalen i Grimstad.

Vil ha manuslandslag


Ivar Køhn i Norsk Filmfond ønsker seg et eget landslag for manusforfattere av TV-drama. Første samling kan bli allerede i september.

Fortsatt ledige billetter til Skeive Filmer


Skeive Filmer har solgt flere billetter på forhåndssalg i år enn i fjor – mye takket være et meget godt program. Danske "En Soap" ser allerede ut til å bli en publikumshit, og det er fortsatt mange ledige billetter.

Nypremiere på kinoen 10 år etter


Fredag er det klart for kino på Tingnes igjen, drøyt 10 år etter at Flåklypa Grand Prix ble vist som 17. mai-forestilling. Siden har kinodriften ligget nede. – Kommer publikum, vil det bli mer kino i kulturhuset på Tingnes, lover Stine Mølstad i venneforeningen til kulturhuset.

55 land vil til Os Filmfestival


Den sju år gamle Os filmfestival opplever plutselig ualminnelig stor interesse fra utlandet.

Annonse
Skroll til toppen