Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 27)

Lader opp til Uro-premiere


I løpet av våren har skuespilleren tatt steget ut i Europa og gått opp den blå løperen i Cannes.

Opprør mot ironikerne


Med debutfilmen «Reprise» vil Joachim Trier si noe om det store spørsmålet i livet: «Hva driver du med ‘a?»

Tekstet Jimmy


Filmen ”Slipp Jimmy fri” settes nå opp med norsk tekst. Hørseslshemmede kan se filmen i de store byene som har kinoer med den nye digitale teknologien.

Hete filmdager i Capalbio


I temperaturer på mellom 30 og 40 grader kunne representanter fra Nordkapp Filmfestival delta i Capalbio Internasjonale Kortfilmfestival og den første Junior Capalbio med Gørild Mauseth som entusiastisk tolk.

Asterix i kjent stil


Endelig en Asterix-film det er mulig å holde ut og som til overmål er ganske morsom. Med andre ord, Gérard Depardieu & co er borte. Tegnefilmen er tilbake.

Fångad av en stormvind


En heftig sjangerblanding av sci-fi, action, komedie, psykothriller, overnaturlig mysterium, grøsser og sørgelig oppvekstdrama

Surrealistisk dataskrekk


Mens de fleste dataspillfilmatiseringer er laget for tenåringer og kalde kroner, får man følelsen av at regissør Christophe Gans har laget «Silent Hill» mest for seg selv – og den hardbarka fansen.

Klar for flere piratstreker


Gode nyheter for «Pirates of the Caribbean» fans: Johnny Depp sier at han er klar for den fjerde filmen om kaptein Jack Sparrow.

Rocka Trier-lansering


Quart-festivalen er Norges største rockefestival. Det gjør den til en viktig utskytningsrampe for annen kultur rettet mot unge forbrukere. Det gjelder ikke minst filmbransjen, som også i år pakker ut viktige titler gjennom FilmQuart.

Ni millioner i filmstøtte


INDERØY: Animatør Thor Sivertsen fra Inderøy har mottatt ni millioner fra Norsk Filmfond til produksjon av animasjonsfilmen «Kurt blir grusom».

Økt besøk gir sommeråpen kino


SOMMERÅPENT: Første halvår hadde Sandnessjøen kino 703 flere besøkende enn samme tid i fjor. Og nå blir det sommeråpent i tillegg.

Trendy kinokiosker i Sandnes og Stavanger


Om kinobesøket ikke er all verden i sommervarmen, skal det i hvert fall ikke stå på kioskene.

Musikkdokumentar til Haugesund


Bandet Merkasteinane har til gode å bli kjent blant et stort publikum. Men det kan endre seg når dokumentarfilmen «Its Hard To Be A Rock’n Roller» får premiere under Filmfestivalen i Haugesund.

3D-kino i Bergen


Bergen Kino satser på det siste innen filmteknologi. Går alt etter planen, vil den animerte storfilmen «Monster House» bli vist i Real 3D fra 15. september.

Kinooppgang på 67 prosent


Så langt i år har det vært 48.114 besøkende på Sarpsborg kino, som som tilsvarer en økning på 67 prosent fra i fjor.

Kraftig vekst for Aladdin


Norske filmer får mye av æren for at kinobesøket har økt kraftig i første halvdel av 2006. På Aladdin kino har besøket økte med 37 prosent.

Tilbyr kino-sommar


For første gang på ørten år byr kinosjef Gudrun Rueslåtten på kinofilm heile heile sommaren.

Gratis sommerkino


For 17. året på rad inviterer Edda kino i Haugesund til fem uker med gratis sommerkino for barn. Oppmøtet er overveldende.

Ny og bedre kinosal


Kinosjef Geir Hammerø lover en bedre kinoopplevelse for alle når den nye salen åpner 18. august.

Mer enn bare en munnfull


Tidenes mest omtalte pornofilm er i ferd med å bli enda mer omtalt: I sommer slippes "Deep Throat" på DVD i Norge, geleidet av "Inside Deep Throat".

TVNorge- hesten


REKLAME: «Vi har et sterkt ønske om å produsere norske dramaserier. Men norske reklameregler stopper oss», proklamerte ansvarlig redaktør i TVNorge, Morten Aas, over to sider i Dagens Næringsliv i går. Edle motiver, altså.

Wolfgang Petersen har overtatt førsteplassen i Norge


De to øverste plassene på topp 10 kino i Norge, er i helgen overtatt av to nye filmer.

Strømmer til mørket


Kinoene opplever en stadig økende tilstrømming, og det er barne- og familiefilmene som er trekkplasteret.

Økt kinobesøk i Bergen


Kinoglade bergensere har bidratt til at besøkstallet i vestlandsbyen har økt med ti prosent i forhold til samme periode i fjor.

Supert for supermann


"Superman Returns" ruller nå på lerreter i USA. På den første helgen spilte filmen inn 52 millioner dollar, nær 320 millioner kroner, og topper kinolistene.

Supert besøk


Finnsnes kino har håvet inn norgespremiere på»Superman Returns» til Finnsnes i Fest.

Sony pusher digitalkino


Nye digialkinoer gir bedre og flere filmer.

Sliter med dårlig publikumsinteresse


Nordisk Ungdoms Filmfestival sliter fremdeles med publikumsinteressen. I år var det 30 – 40 oppmøtte på hver visning.

Depp i dansk film?


Johnny Depp vil jobbe med von Trier.

Klart for innspilling


I oktober starter innspillingen av "Bitre blomster", den første av åtte filmer om Varg Veum.

Plass på scenen


SKUESPILLERE: Regjeringen må føre en politikk på scenekunstområdet som sikrer at menn og kvinner får de samme muligheter.

Ullmann i fornemt selskap


Liv Ullmann er beæret med en ny bok i USA, en samling av intervjuer på engelsk, i en serie som omfatter bøker med Allen, Chaplin, Coppola, Eastwood.

Manus depressiv


– Tårene ville nok sittet løsere om Kamma hadde vunnet eliteserien, enn om jeg hadde fått vist MIN film på Sagatun, sier nybakt manusforfatter Stian Angel Eriksen (28) fra Hamar. Vi får tro det er håp for begge deler.

Svensk film vant i Moskva


Den svenske regissøren Karim Othmans film «Om Sara» fikk prisen for beste film på Moskvas 28. internasjonale filmfestival søndag.

SF mener at leiefilm-salget ikke ødelegger for kjøpefilmsalget


–Hadde vi merket at salget av brukte leiefilmer var ødeleggende for kjøpefilmsalget, ville vi ha stanset det umiddelbart. Vi skyter ikke oss selv i foten, sier Sveinung Vikeså, avdelingsleder for leiefilm i SF Norge AS.

FBI slår ned på filmpirater


Denne uken slo FBI til mot to filmpiratgrupper i new york.

Dokumenterte utskudd


DOKUMENTARFILM: De slåss mot klokka, stramme budsjetter og lisensfikserte myndigheter, likevel lager de noe av den ypperste kunsten innenfor sin sjanger. Jeg tenker selvfølgelig på de amerikanske, uavhengige filmskaperne – som nekter å bøye av for noen, og som ikke kan tenke seg å lage film på noe annet sett enn sitt eget.

Annonse
Skroll til toppen