Annonse

Fremtidens kino er her: Depp ut digitalt (11. juli 2006)

– Det er fremtidens kino publikum nå får mulighet til å oppleve, uttaler direktør Lene Løken i FILM&KINO. Lanseringen av Pirates of the Caribbean er en del av det landsomfattende forsøket med digital kino i Norge. – Det er enestående at Norge, som første land i Europa, har fått til et så omfattende digitalt forsøk. Til sammen skal 21 kinosaler på 15 ulike kinoer være digitalisert i løpet av sommeren. Disse kinoene vil da kunne vise film i det nye digitale formatet som nå er godkjent av Hollywood, sier Lene Løken videre, og understreker at forsøket skal legge grunnen for en full digitalisering av landets kinoer med den nye kinoteknikken.

Det er publikum i Oslo, Bergen, Trondheim, Sandnes, Kristiansand, Drammen, Hønefoss, Lillesand, Haugesund og Grimstad som kan få med seg denne begivenheten. I Oslo kan filmen oppleves digitalt på tre kinoer – i Oslo Kinematografers Colosseum 1 og Saga 1, samt på Frogner Kino. Publikum i resten av landet kan glede seg over piratene i 35 mm-format.

FILM&KINO har bevilget 3 millioner kroner til forsøkene med digital kinodrift, som i praksis gjennomføres av de to grupperingene Nordic og Nordic Digital Alliance. Av de 15 kinobedriftene som er med på prosjektet, er 11 nå i gang med digitale visninger.

Forsøkene omfatter for øvrig både store og små kinoer. Det er særlig viktig å gjøre erfaringer med programmering av store flersalskinoer og små kulturhuskinoer i distriktene. Forsøkene vil bli evaluert av en utenforstående tredjepart som engasjeres av FILM&KINO.

Annonse
Skroll til toppen