Annonse

Filmfestivaler og lokale arrangementFilmfestivaler


FILM&KINO bidrar med betydelige ressurser til små og store filmfestivaler i Norge. I tillegg stiller organisasjonen med konsulenttjenester på de fleste områder, fra teknisk ekspertise til filmkompetanse, pr- og markedsaktiviteter, samt generell rådgivning på gjennomføring. For å motta støtte legges det spesielt vekt på følgende kriterier:

– Festivalens størrelse (forventet deltakerantall og målgruppe).


– Repertoar, bl.a. visning av film som er produsert med kinovisning som mål.


– Rammer rundt filmvisningene. Eksempelvis: Seminar, foredrag, workshops, utstillinger, presentasjon av filmskapere/produsenter/skuespillere.


– Bidrag til kulturtilbudet i lokalmiljøet eller regionen.


– Tilrettelegging for deltakelse fra bransjen.

Følgende festivaler mottar støtte fra FILM&KINO I 2002: Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, Tromsø Internasjonale Filmfestival, Filmport i Oslo, BIFF i Bergen, Oslo Internasjonale Filmfestival, Film fra Sør i Oslo, FilmQuart i Kristiansand, Barnefilmfestivalen i Kristiansand, FaBu i Sandnes & Stavanger, Amandusfestivalen på Lillehammer og Videofestivalen i Oslo.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Heidi E. Aagaard.


Lokale FILM&KINO-tiltak


FILM&KINO støtter lokale film & kino tiltak som har som mål å fremme god film og øke publikumsoppslutningen. Det legges spesielt vekt på følgende kriterier:

– Fremme kino som kulturelt og sosialt samlingssted i lokalsamfunnet gjennom en serie med filmvisninger.


– Fremme film for barn og unge og/eller filmer som inngår i FILM&KINOs kvalitetsfilmordning.


– Sette en ramme rundt filmvisninger ved for eksempel å fokusere på en bestemt publikumsgruppe, en bestemt type film, et land eller bestemte regissører og/eller skuespillere.


– Aktiviteter knyttet til filmvisninger gjennom for eksempel seminarer for lærere og andre om film, workshops, utstillinger og lignende.


– Samarbeid med det lokale næringsliv, medier og kulturinstitusjoner.


– Prosjekter som fremmer kino- og bransjeutvikling (For eksempel innen forskjellige samarbeidsformer, alternative inntektsområder, effektivisering, undersøkelser, kompetanseutvikling, teknikk, utforming, design og markedsføring).

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Heidi E. Aagaard.


Annonse
Skroll til toppen