Annonse

Videostøtte

S-film


Kvalitetsfilm på video er en prioritert oppgave for FILM&KINO og S-filmordningen er en av bærebjelkene i dette arbeidet. S-filmer blir valgt ut og støttet økonomisk på bakgrunn av kunstneriske kvaliteter.


Hvorfor står det "S" på filmen?


Svaret er ganske enkelt, "S"en er et kvalitetsstempel på en film vi tror kan gi deg en "sjelden" opplevelse. "S" fordi vi ønsker at du skal få se en "spesiell" film. En som utfordrer deg til å tenke. En som "skiller" seg ut. Som ikke er som alle de andre.


Filmen behøver ikke nødvendigvis å være alvorlig og " seriøs" av den grunn. Den er rett og slett bare litt annerledes. Den har en kvalitet vi vil du skal oppdage.


Det er ikke sikkert du vil like alle de filmene vi har plukket ut – selv om vi håper det! Men vi tror du vil huske en "S"-film når du først har sett den. Du vil føle at den angår deg, gir deg noe. Noe som lever videre i deg, etter at filmen er slutt.


I såfall er det verdt pengene – både for deg og oss. Vi støtter disse filmene med avgiftsmidler fra Norsk kino- og filmfond. Fordi vi mener de fortjener det. Og for at du skal få en mulighet til å bli kjent med dem.


SØKNADSSKJEMA FOR «S»-FILM

Oversikt: Videostøtte 2008


Video på duk


Hvert år går et høyt antall filmer rett på video uten å ha vært innom kinolerretet. Derfor har FILM&KINO sammen med videobransjen satset på et " Rett-på-video"-program under flere filmfestivaler for å fokusere på kvalitetsfilmer som ikke kommer på kino. "Beste film rett på DVD" er fra 2006 også blitt en egen kategori ved Amanda-prisutdelingen under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Fem filmer ble presentert under vignetten "Rett på video" under Tromsø Int. filmfestival i januar, under barnefilmfestivalen i Kristiansand ble det vist 16 filmer som ikke vil få kinolansering i Norge, men som kommer rett ut på video, Den norske filmfestivalen i Haugesund har etablert sitt eget "Videorama", Bergen internasjonale Filmfestival hadde også sitt eget rett-på-video program med visning av fem nye filmer.


Videobransjens infokanaler


Videobransjen har de siste årene fokusert på og utviklet strategier for økt og bedret informasjon til publikum, bransjeaktører, medier, myndigheter og organisasjoner. FILM&KINO yter økonomisk støtte til bransjebladet Release. Bladet sendes gratis til alle landets videohandlere og distributører med et opplag på 4 300 stk, i tillegg til ytterligere satsing på bladet nettsider, www.release.no.

Gjennom prosjektet "Informasjonssystem for videobransjen" har FILM& KINO bidratt til utviklingen av
Proffilm, et dataverktøy for videobransjen som gir en komplett historiske oversikt over norske videogramutgivelser, hva som er aktuelt akkurat nå, og hva som kommer i månedene fremover.

Videobransjen har også fått utvidet distribusjon av sine Topp 20-lister, som publiseres i VG i tillegg til bransjens egen portal.


Kontaktperson: Videorådgiver Erik Zmuda.

Annonse
Skroll til toppen