Annonse

Giganten på Bygdekinoturné

Giganten vant hele tre priser da den avsluttet Den norske Filmfestivalen i Haugesund i slutten av august. I tillegg fikk den hederlig omtale av filmkritikerjuryen, noe som avspeiler seg i de strålende kritikkene den har fått i aviser landet over.

Giganten er regissert av Arne B. Rostad og Hallvard Bræin. Sammen har de fulgt Erik Bye tett i de tre siste årene av hans liv. Opptakene er gjort både hjemme i stua i Asker, i møte med musikervenner, på Diakonhjemmet og under den siste reisen med pianistvennen Willy Andresen, til Smøla i august 2004. De siste opptakene ble gjort bare tre uker før han døde. Med Giganten gir Rostad og Bræin det norske folk et unikt dokument over en ruvende kjempe, en folkekjær poet og artist – en av vår tids aller største kulturpersonligheter. Filmen er nesten fri for de store tilbakeblikkene og den Erik Bye vi kjenner gjennom TV, radio, aviser og ukepresse. Vi følger Erik Bye gjennom de tre siste årene han levde. Du møter poeten, sangeren, filosofen, humoristen, opprøreren, krigeren, piloten, pasienten – og ikke minst mennesket Erik Bye. I denne sorgmuntre filmen feires livet og kjærligheten til gangs.

Følg med på filmprogrammet for å se når filmen settes opp på din kino.

GIGANTEN har fått strålende anmeldelser over hele landet. Under finner dere linker til noe av det filmkritikerne har skrevet om filmen.

«Skyter blink – rett inn i hjerteroten.» Astrid Kolbjørnsen, Bergens Tidende

«Sin tittel verdig.» Guri Kulås, Klassekampen

«Et verdig Byebye til Bye som var stor, raus og ikke plettfri.» Per Haddal, Aftenposten

«En ny bekreftelse på hans grenseløse lojalitet med vår klode…» Ellen Margrethe Sand, VG

«Giganten er et sterkt og bevegende portrett av Erik Bye.» Inger Bentzrud, Dagbladet

«En rørende, velfundert hyllest til livet.» Martin Nordvik, Adresseavisen

«Så får man håpe at nordmenn ser filmen før stortingsvalget.» Kristin Aalen, Stavanger Aftenblad

Annonse
Skroll til toppen