Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 38)

Pingviner inspirerer kristne i USA


En ny kinodokumentar om pingviners liv får kristne over hele USA til å storme til kinoene. Kristne kommentatorer mener moderne amerikanere har mye å lære fra pingvinenes trofasthet, utholdenhet og monogami.

Priser 100 år med norsk film


Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) markerer at norsk film er hundre år i 2005. Dette skal gjøres ved en prisutdeling og feiring under festivalen på Den Nationale Scene i Bergen.

Lys i sikte for Vestbanen


Tre år etter at arkitektkonkurransen om nye Vestbanen ble avgjort, skal Oslo bystyre ta en endelig avgjørelse på hvorvidt de ønsker superstjernen Rem Koolhaas´ omdiskuterte forslag til Oslos nye urbane storstue.

Tre vil drive kino i Sandefjord


Tre kjeder har vist interesse for å drive privat kino på Tivoli-tomta i Sandefjord når Hjertnes legger ned kinodriften.

– Gamle-kinoen bør bli friscene


Lokale kulturaktiviteter prises vekk fra Alta kultursal. Derfor bør kinoen gjøres til et rimelig aktivitetssenter for lokal kultur.

Gullkalven Elling


Ingvar Ambjørnsens Elling-figur har generert eventyrlige inntekter. Forfatteren selv nøyer seg med å drikke bedre rødvin enn før.

Lyrisk, vakker og trist


«Elsk meg i morgen» er den tredje filmen om Elling, Ingvar Ambjørnsens vindskjeve romanfigur.

Rolf Erling snart tilbake


Rolf Erling Andersen er snart tilbake i ordførerstolen i Skien etter hjerteoperasjonen.

Asker kino ansetter flere


Norsk Kinodrift satser mer i Asker. Nå styrker de staben – uten å vite hvor lenge de får drive.

Svensk filmkrise over


Den svenske filmavtalen er endelig i boks. Filmbransjen og den svenske staten har i over to år prøvd å få til en filmavtale, og i mellomtiden har mange filmer vært lagt på is.

Kinosjefen tror på bedring


Kinosjef Therese Nordnes tror Verdensteatret kan klare å ta igjen det tapte i løpet av høsten. En besøksnedgang på 17 prosent er fasiten hittil i høst.

Utvandrerne og Nybyggerne endelig på DVD


SF Norge lanserer nå de to klassiske filmene Utvandrerne og Nybyggerne som begge bygger over de klassiske bøkene til Vilhelm Moberg.

Ellings farvel


Når «Elsk meg i morgen» får premiere på fredag, er det definitivt farvel med Elling og Kjell Bjarne. – Vi er ved veis ende, sier gjengen til BA.

Nordmenn fristes av sjokoladefabrikken


«Charlie og sjokoladefabrikken» har hatt kjempesuksess den første helgen i Norge.

100.000 så Tommys inferno


Etter knappe 4 uker på kino passerte «Tommys inferno» søndag ettermiddag den magiske grensen på 100.000 besøkende

DVD-salget på verdenstoppen


Forbrukerundersøkelse forteller om over 50 prosent flere solgte DVD’er i Norge i første halvår. Kinoledere tror imidlertid ikke det er årsaken til det lave kinobesøket.

Incestdokumentar på kino i oktober


Dokumentarfilmen «Mitt elskede barn» settes opp på kino i Stavanger 13.oktober. Regissør Brit Jorunn Hundsnes fra Haugesund har fått mye heder og ære for historien om incestofferet som drepte sin far.

Dobbelt så dyre kinobilletter


Det har blitt nesten dobbelt så dyrt å ta med barn på kino i Oslo.

Rekordhelg på kino


I helga satte Fokus kino alle tiders besøksrekord i Tromsø.

Usikkert med kinokafé-drift


Det er fortsatt høyst usikkert når kinokafeen på Fokus igjen er i drift.

God film for pengene


En seriøs og engasjert filmprodusent må slåss for sitt prosjekt.

Økt besøk på filmfestivalen


Det var rundt 300 flere som besøkte Nordkapp Filmfestival i år enn i fjor. Men det er fortsatt en liten og intim festival, og det opplever festivalledelsen som et pluss.

Filmet avdukingen av sin egen byste


Med panoramautsikt over Honningsvåg ble Knut Erik Jensens byste avduket på lørdag. Hovedpersonen selv var i aksjon bak kamera under hele markeringen.

Fra Italia til Norge via filmfestivalen


Gørild Mauseth og Thommaso Mottola gløder for mer filmsamarbeid mellom Italia og Norge. I år har de med representanter fra den italienske regjeringen og ambassaden til Nordkapp.

Arbeiderjenta som ble Hollywoods yndling


Greta Garbo, Hollywood-divaen som ble beundret av millioner verden over, ville fylt 100 år søndag.

Masken Garbo


100 ÅR. Greta Garbo var den blendende superstjernen som holdt seg på fjern avstand, gåtefull og uoppnåelig. Hun ble født for 100 år siden, med etternavn Gustafsson.

Trur ikkje på digitaldød


Publikum har svikta kinoane over heile landet siste halvår. Større utfordring for bygdekinoane er likevel den varsla digitaliseringa som vil koste ein million kroner per kino.

Femmina med ny filmfestival


VERDAL: De vil at flere kvinner skal lage film, bevisstgjøre kvinner til å gjøre mer og " ufarliggjøre" kvinnelige regissører. Det er klart for en ny filmfestival med store overraskelser, og kanskje kommer det en ny " armbryterske"…

Barn skvetter av høy kinolyd


Kinoen får stadig klager fra barnefamilier som har opplevd at barn som har kommet for å se en barnefilm, ikke nødvendigvis får bare positivt inntrykk av kinoen etter at de får bakoversveis av kinolyden før filmen starter. Lydnivået på trailerne som vises før filmen virker nemlig ofte forholdsvis høyt.

Nå kommer mobilfilmene


Regissør lager film med telefonen. Etter hvert som mobilene har fått videomuligheter blir kortfilmer mer og mer populære. Det har filmfestivalen i Toronto merket seg.

Bollywood-prinsesse mest sexy i Toronto


Mallika Sherawat (23) spiller prinsesse i ny film med Jackie Khan (51).

«Pusher» imponerte Pitt


De voldelige filmene til regissør Nicolas Winding Refn gjorde inntrykk på Brad Pitt.

Annonse
Skroll til toppen