Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 39)

Japansk og kongelig magi


Kongelig åpning, svensken Josef Fares og et levende slott er bare noen av godbitene Film fra Sør kan friste med under årets festival.

Rush av stemmer på filmfavoritt


Allerede har nær 10 000 nordmenn kastet seg på telefon (SMS) eller nett for å delta i kåringen av 100 års beste film og filmskapere i Norge.

Sanselig Geisha viser seg


Sjalusi, lidenskap og historie. Zhang Ziyi trer inn i sin første virkelige store, engelsktalende rolle som geishaen i den kommende storfilmen «Memoirs of a Geisha». Se traileren her.

Uærbødig hjertevarmer


«Millions» er kanskje den mest rørende og uærbødige filmen du ser på kino i høst.

Flyverter raser mot Foster


Jodie Foster har virkelig tråkket den amerikanske kabinforeningen på tærne med sin nye film «Flightplan». Foreningen har oppfordret sine medlemmer om ikke å se filmen.

Flerkino til «tusen»


Nær 1.000 mennesker tok i bruk nye Hønefoss kino i går. Forventningene hos dem som skulle på forestilling var store, og de som kom ut, virket tydelig fornøyd.

Definitivt NRK-nei til Amanda


NRK har mista sansen for Amanda-utdelinga, og vil ikkje sende den lenger.

«Vinterkyss» norsk Oscar-kandidat


Sara Johnsens spillefilmdebut «Vinterkyss» er Norges kandidat til Oscar-prisen for beste utenlandske film.

Dønn sjarmerende Drew-jakt


En jakt på et stevnemøte har knapt vært mer engasjerende og sjarmerende enn i dette dokudramaet om Drew Barrymore og hennes beundrer.

Rockemuseum i Oslo får støtte


Byrådet går inn for at kommunen skal sikre driften av et pop- og rockmuseum i Oslo.

Kino-pirat tilstår


Curtis Salisbury (19) har tilstått å ha tatt opp filmene «The Perfect Man» og «Bewitched» med sitt videokamera i kinosalen.

Rytmer danser på lerretet


Stravinskijs "Vårofferet" har fått nytt liv på kinolerretet og åpner torsdag Dans for Kamera-festivalen på Cinemateket.

Sex på lerretet: Hvor skal det ende?


Stadig flere kinofilmer viser stadig grovere sex-scener, og stadig flere slipper gjennom sensuren. Snart er det helt opp til deg hvor mange pupper, erigrerte peniser, og ville pule-scener på kjøkkengulvet du får se.

Krever millioner fra staten


Advokatfirmaet Deloitte mener staten kan vente seg refusjonskrav for flere millioner fra næringslivet, etter to ferske dommer i Høyesterett.

Norsk kortfilm nominert til pris


Den norske kortfilmen «Bawke» av Hisham Zaman er nominert til årets European Film Awards 2005.

Norsk film har lært


Norske filmprodusenter har lært leksa av Hollywood. Aldri før har det vært så mye pressedekning av nye norske filmer som nå.

Små helter redder bygdekinoen


Det er sviktende besøkstall i hele Kino-Norge. Bygdekinoene sliter også, men barnefilmene berger bunnlinja i distriktene.

Få ut filmene fortere


Bygdekinoen satser på å få flere kopier av filmene, slik at de minste kinoene slipper vente så lenge på filmnyhetene.

«Sirkel» på filmfestival


«Take it, or leave it», sa Aleksander Leines Nordaas og leverte fra seg «Sirkel». BIFF-bas Tor Fosse beholdt spillefilmen.

Knallstart for Elling


På den første helgen spilte «Elsk meg i morgen» inn 4,5 millioner. – Dette er bedre enn ventet, sier produsent Dag Alveberg.

Kinobesøket tar seg opp


September vil etter all sannsynlighet bli den beste måneden så langt i 2005 for Fredrikstad kino.

– Digital kino bra for lokale filmer


Digital kino vil bety et stort løft for lokal filmproduksjon. Det sier flere aktører i filmbransjen. Innen få år vil alle norske kinoer være digitalisert.

Satser millioner på narkoman elefant


Forhistorien til Norges dyreste film, «Free Jimmy» , er nesten like spenstig som selve historien om den narkomane elefanten og alle som jager hemmeligheten hans.

Fosters flyterror til topps


Jodie Foster nye actionspekkede film «Flightplan» gikk rett til topps på amerikanske kinoer.

Begjærets makt


Den franske romanen "Farlige forbindelser" slutter aldri å fascinere. Nå får du den koreanske versjonen.

Frykt for å selge til barn


Den norske filmbransjen vegrer seg for å markedsføre filmer overfor barn. Trenden ser nå ut til å snu med markedsføringen av ”Pitbullterje” og ”Charlie og sjokoladefabrikken” som følger et mer amerikansk forbilde.

Ny norsk filmbransje


I SITT SVAR «Bedre film for pengene» (20/9) på min kronikk «Tilfeldighetenes diktatur» (13/9) kommer dessverre konsulentene i Norsk Filmfond i skade for å sitere meg på ting som ikke står på trykk i mitt innlegg.

Norsk film i 100 – i Bergen


Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) markerer at norsk film er hundre år i år. Det blir prisutdeling og feiring under festivalen på Den Nationale Scene i Bergen søndag 23. oktober.

Brannvesenet på kinobesøk


Brannvesenet gjør seg grundig kjent på Bergen kino i dag. – Vi må kunne evakuere 1500 mennesker så fort som mulig, sier brannkonstabel Jan Aase.

Annonse
Skroll til toppen