Annonse

Han laget Norges beste DVD

Victor Engholmen er blant de første som startet med DVD-produksjon i Norge. Han startet allerede i 1999, året etter at de første DVD-ene ble lansert i Norge og da markedet bare var i sin spede begynnelse. Under Videofestivalen 2005 ble Den norske DVD-prisen, gitt av Release, delt ut til Team Antonsen Live. Prisen går både til distributør Buena Vista, rettighetshaver NRK og altså DVD-produsent Victor Engholmen i Inventive Media. Victor var ikke tilstede på banketten for å motta prisen, men gleder seg til han får plaketten til å henge på kontorveggen.

– Det er hyggelig å få denne prisen. Takk! sier Victor. Idéen bak fikk Victor i samarbeid med NRK-produsent Hasse Lindmo. I juryens begrunnelse heter det blant annet at den «er bemerkelsesverdig, med en funksjon vi ikke har sett på DVD før. Man kan se opptaket forfra – fra publikums perspektiv – og bakfra – fra bak scenen. Man kan også bytte lyd. I tillegg er det dokumentar og kommentarspor.»


– Selv har jeg aldri sett noen DVD, verken i Norge eller utlandet, hvor du kan bytte mellom foran og bak scenen på denne måten, sier Victor.

Release ga i fjor den første DVD-prisen til Valen TV. Redaktør John Berge presiserer at dette ikke en pris som er basert på salgstall.


– Det betyr ikke at juryen bare har vært på jakt etter smale utgivelser, men at vi ganske enkelt har sett bort fra reklame, markedsføring og salgstall, og i stedet konsentrert oss om hva en filminteressert DVD-samler vil vektlegge, sier Berge. Han mener årets vinner er et fabelaktig produkt, fra den spesialdesignede pappinnpakningen til selve kjernen i innholdet.

NYE PROSJEKT

Victor Engholmen er allerede i gang med nye prosjekter, hvorav noen også er delvis banebrytende.


– Det kommer et produkt til jul som er helt nytt her hjemme. Det finnes tre-fire varianter av det i utlandet. Vi lager et interaktivt spill for to til seks spillere, som hele familien kan sitte rundt TV-en og spille, forteller DVD-produsenten. På spillefilmsiden jobber han nå med Margareth Olins Ungdommens råskap, som Scanbox skal utgi 25. mai. Victor Engholmen er også aktiv innen musikk-DVD-produksjon, og har blant annet laget mye for Universal Musics avdeling i England. Nye prosjekter for dette selskapet venter også utover våren.

Tekst & foto: John Bergewww.release.no

Annonse
Skroll til toppen