Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 42)

Dubbet «Izzat»


Skaperne av filmen «Izzat» holdt det hemmelig at hovedrolleinnehaver Emil Marwas stemme egentlig tilhører den kjente norske komikeren Zahid Ali (29).

Søt kinoopptur


Elleville dyrehage-kolleger på frifot og en snurrig sjokoladefabrikk gjør at kinodirektørene ser noe lysere på høstmørket som senker seg både utenfor og innenfor kinosalene.

15 år med sørlig film


For 15 år siden trakk Film fra Sør-festivalen 20 besøkende. I går ble årets festival åpnet av kronprins Haakon.

Ny storstue til 170 millioner


Trondheim får en ny storstue. En kombinasjon av konsertscene, konferansesal og Trøndelags største kinosal skal se dagens lys på toppen av Folkets Hus.

Kinokampanje i høstferien


Bransjeforeningen Film&Kino bruker høstferien for å lokke barn og unge til kinoene. Chat-portalen MSN står sentralt i kampanjen.

Mye besøk i høstferien


Denne uka går årets høstferiefestival av stabelen på Verdensteatret Kinosenter, og oppslutningen sporer kinosjef Therese Nordnes til ekstra innsats.


Nye tider og nye utfordringer


I takt med presset på kommuneøkonomien blir det sterkere fokus på kostnadseffektivitet, nye inntektskilder og mer kommersiell kinodrift. (kronikk av kinosjef Ruth Mjøen.)

Hva er en god Oscar-kandidat?


I år var valget av norsk kandidat enkelt, ifølge juryen ved NFI, som har stor tro på at ”Vinterkyss” skal appellere også til Oscar-akademiets eldre garde. Det er nemlig pensjonistene i akademiet som har best tid til å se de utenlandske filmene.

Over 3.000 på kino i helgen


Hønefoss kino nest mest besøkt i hele Norge. Folk sto i kø for å se på kino i helgen. Bare på søndag så nær 1.500 film i en av kinoens tre saler.

Kabinforening raser mot ”Flightplan”


Den amerikanske skuespilleren Jodie Foster og regissøren Robert Schwentke er ikke særlig populær i den amerikanske kabinforeningen om dagen, etter lanseringen av filmen ”Flightplan”. Foreningen mener man her har tråkket så til de grader i salaten, at man oppfordrer sine medlemmer om å ikke se den.

Drukner i sjokolade


«Charlie og sjokoladefabrikken» fortsetter sin regjeringstid på norske kinoer, og passerte 400.000 besøkende denne helgen. Elling blir parkert i pølsebua om man sammenlikner besøket.

Annonse
Skroll til toppen