Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 41)

Holst lager flyktning- drama


Fem år etter "Øyenstikker" får Marius Holst klarsignal til ny spillefilm. "Milo" handler om en flukt fra Kosovo til Norge.

Satser på «Izzat» i utlandet


Nordisk film i Danmark har stor tro på at «Izzat» kan få et langt liv utenfor Norge.

Staten må betale tilbake millioner


MOMSTRIUMF: Avgiftsmyndighetene er tvunget i kne. Hoteller, kinoer, museer, idrettslag og mange andre kan kreve å få tilbakebetalt merverdiavgift helt tilbake til 1992, i beste fall.

Annonsørene får sitt i norsk spillefilm


Concept Communication har fått ansvaret for å utvikle den norske spillefilmen «Pitbullterje» til å bli en effektiv kommunikasjonskanal for annonsører.

Filmene Norge burde fått se


Konkurranseprogrammet til Bergen filmfestival er klart, med filmer som aldri har blitt kjøpt inn av norske filmdistributører.

Film fra Sør tror på rekord


Film fra Sør setter trolig publikumsrekord i jubileumsåret. Halvveis i festivalen er det solgt rekordmange billetter.

Nordisk filmpris til Per Fly


Nordisk Råds Filmpris 2005 går til danske Per Flys film «Drabet». De norske filmene «Hawaii, Oslo» og «Vinterkyss» var blant de nominerte, men nådde ikke opp i år.

En rebelsk romantiker


Selv mener kultregissør Jim Jarmusch at han lager filmer som bare han selv og noen få venner liker. Nå knuser hans egen film «Broken Flowers» den teorien. I morgen har den norgespremiere.

Kinopuls: Ny film fra City of God-regissør


Husker du City of God, med handling fra slummen i Rio de Janeiro, en knyttneve aven film som sanket fire Oscar-nominasjoner. Nå er suksess-regissøren Fernando Meirelles klar med en ny film.

Filmblad tar grep


Bladet FILM har inngått en distribusjonsavtale med Oslo Kinomatografer. Dermed blir konkurransen enda tøffere for konkurrenten Filmmagasinet.

NVF-tallene september 2005: Kjøp opp 13%, leie ned 8%


Veksten i kjøpefilmmarkedet har stagnert, og er nå på 13 prosent økning målt mot samme periode i fjor. Leiefallet synker ytterligere og er nå på 8% i nedgang.

Svenske filmer om nysgjerrighet


Svensk og rebelsk kultklassikere kommer på norsk DVD fra Sandrew Metronome.

Sony etablerer egen virksomhet


Sony Pictures Home Entertainment er i startgropen for å etablere et kontor i Norden.

DVD-satsing gir mersmak for Bokklubben


Regn med enda sterkere satsing på DVD og spill fremover fra Bokklubben, som er meget fornøyd med spesielt filmomsetningen ett år etter at de startet satsingen.

Ingen stopper heltene


Lageret i Bristol som huset store deler av Aardman-studioets animasjonsfilmeventyr ble totalskadet av brann i helgen, men gromheltene Wallace og Gromit lever videre.

Kommer ikke til BIFF


Saken var ikke biff likevel. Viggo Mortensen kommer ikke til Bergen Internasjonale Filmfestival i år.

I samspill med Valgerd


Valgerd Svarstad Haugland ville ha norske dataspill med norsk språk og uten vold. Så hun opprettet sin egen støtteordning.

Barnefilm frister voksne


Sjeldent har en barnefilm slått så bra an blant voksne som «Charlie og sjokoladefabrikken». Filmen går på kino i to versjoner. Voksenversjonen, orginalversjonen med engelsk språk, går prosentvis bedre enn den som er dubbet til norsk.

Varulvkanin ulte til topps


Wallace og Gromit og deres jakt på den beryktede varulvkaninen gikk rett til topps på amerikanske kinoer i helgen. Se bildene fra filmen her.

Dette vil vi se


Aftenbladet.no spurte kinopublikummet hva det ville ha. Brad Pitt, Angelina Jolie og Tolkien ble publikumsvinnerne.

Beste barnefilmklubb


Lillehammer Barnefilmklubb ble i helga kåret til landets beste filmklubb av Norsk Filmklubbforbund. – Klubben har gjennom en årrekke vært landets mest aktive, heter det i juryens begrunnelse.

Har solgt 37.500 billetter


SF Kino går så det griner. Noen griner også over lange billettkøer. Det skal det bli slutt på.

Norsk filmuke i Paris


Filmbyen Paris byr denne uken på norske filmer, under kinoen Espace Saint-Michels uke "Nye blikk på Norge".

På dypt vann


I filmen «Sønner» går Henrik Mestads rollefigur i svømmehallen for å plukke opp unge gutter. Tematikken ble uventet aktuell i forrige uke.

Tar opp tabutema


Seksuelle overgrep har vært tema på Sandbekken Bad denne uka. Neste år kommer resultatet – ungdomsfilmen "Sønner" .

Om kjærlighet og kokain


I Sør-Amerika er Marianne Eyde en velkjent og prisbelønt filmskaper. I Norge vet knapt folk hvem hun er. Nå viser Film fra Sør hennes «Coca Mama», en kjærlighetshistorie fra kokabladenes rike.

Stjerne fra Gulskogen


En ny, norsk film spilles inn. I hovedrollen: Ann Kristin Sømme, 11 år, fra Gulskogen.

Over og ut for Videodagene


Videodagene skal ikke arrangeres i år. I stedet blir det reklamekampanjer på TV for å få folk til å verdsette det å se film på DVD enda mer.

Annonse
Skroll til toppen