Annonse

Se opp for hunden!

Den eneste vennen Jim kan få, er den eneste vennen han ikke vil ha. For første gang i livet, og på en helt annen måte enn han hadde tenkt seg, må Jim forholde seg til noe så enkelt og vanskelig som en venn.

Jim er 12 år, men på en måte mye eldre. På skolen er han minst i klassen, og tvinges til å kjøpe øl og røyk og arrangere fester i garasjen. Hjemme er det annerledes. Der er han far i huset, og tar vare på moren sin, som har forskanset seg under dyna med opptak av månelandingen på VHS og nekter å gå ut.

Juleforberedelser ute og hjemme gjør at Jim får merke hvor vanskelig det er å være både stor og liten på samme tid. Så begynner det en ny gutt i klassen, og Jim får vennen han ikke vil ha: Terje. PITBULLTERJE.

Sånn. De fleste voksne stopper å lese sånn ca. her, og tenker at dette virker som en fin film om sunne verdier som ansvar, omsorg og relasjoner. ”Dette er en ordentlig film. Den kan dere se”, sier de. Hahaha! PITBULLTERJE er egentlig en film om løgn! Og neseblod! Og flammefiser! Og øl! Og tørste kjøpesenternisser!

PITBULLTERJE er både vanlig film og animasjon, komikk og alvor, juling og julestemning.

Kort sagt: PITBULLTERJE er en film om hva som skjer når noen stikker kjepper i jula.

Annonse
Skroll til toppen