Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke43)

Amanda – hva nå?


Sentrale aktører i filmbransjen retter sterk kritikk mot den utformingen Amandaprisen har fått. Flere medlemmer av Amandakomiteen lover nå nytenkning i forhold til juryordningen og tv-showet.

Ingen veier ut av Norge?


Utenlandske co-produksjonsmidler finner sjelden veien til norsk film. Regissør Bent Hamer mener den norske filmbransjen skyter seg selv i foten ved å stå utenfor den europeiske konvensjonen for co-produksjon.

Oppdrag: 67 timer i strekk på kinoen


Tre tapre kinogjengere i Fredrikstad akter å slå amerikaneren som så på film i nær 67 timer – sammenhengende.

Ønsker mer langfilm av kvinner


Penger og makta ligger i spillefilm. Spillefilm er stas, sa direktør Vigdis Lian da hun åpnet Femmina filmfestival i Verdal.

Anja i stort og smått


Nylig fikk hun æres-Amanda. I går startet Breien-serien på Cinemateket i Trondheim. I dag skal hun snakke om kortfilmene sine under Femmina-festivalen i Verdal. Anja Breien er tilbake.

Nordmenn på dvd-toppen


Ingen kjøper DVD-filmer til odel og eie som nordmenn. Når vi samtidig leier like mye film som før, betyr tallene en økt interesse for hjemmekino.

Fra blondiner til filmstjerner


De måtte klippe av seg sin blonde hårpryd, men etter det var veien kort til svensk filmsuksess.

Savner en tydeligere profil


BIFF er i ferd med å bli etablert, og festivalen synes å nå et stadig større publikum. Men profilen kunne vært tydeligere, og antall filmer bør kanskje reduseres litt.

Tar hele fargeskrinet i bruk


De smeller med tunga, klikker og smatter, sangerne i den sørafrikanske filmen Carmen i Khayelitsha.

Hinsides krav til kinoen


Lillehammer kino måtte ha solgt 30.000 flere billetter i år for å gå i balanse. Det ville være en økning på 25 prosent. – Helt hinsides, sier kinosjef Ruth Mjøen.

Femmina med verdenspremiere


Femmina-festivalen i Verdal byr både på verdenspremierer og førpremierer i helgen. Samtlige filmer er laget av kvinner.

Marianne og mormor


Marianne Leirvik Bragstad debuterer i dag med sin film "Da mormor ble bortført av romvesener" under Femmina Filmfestival.

Vinterkyss mot røkla


Norske «Vinterkyss» er en av hele 58 filmer som kjemper om en Oscar-nominasjon i kategorien beste fremmedspråklige film.

Saftig BIFF for bergenstalent


Finske «Permafrost» vant juryens pris, men kveldens store vinner var BIFFs kanskje billigste film: «Sirkel». Bergensstudenten Aleksander Nordaas (22) står bak manus, foto, klipp og regi.

Forfyllet Antonsen og et gullfunn


Arild Fröhlich fikk så dårlig samvittighet av å jobbe i NRK, at han laget en film med Atle Antonsen og et gullfunn på 13. «Pitbullterje» er snart over oss.

Jule- moro med brodd


Norsk familiekomedie om mobbing, rettferdighet og julestress.

58 land kjemper om én Oscar


Aldri før har så mange filmer kjempet om å bli nominert til Oscar for beste utenlandske film. Til sammen har 58 land sendt inn filmer.

Kjeldsen-premiere i Havanna


Dokumentarfilmen om Fredrikstad kinos «Cuba-bro» får première under årets filmfestival i Havanna.

Dallas Howard og Shyamalan igjen


Shyamalan er tilbake, men nå på nytt beite

Kristoffer Joner – folkets mann


Kåret til beste mannlige skuespiller gjennom de siste 100 år.

Julemoro som biter


Etter humorår med Eia og Antonsen og " Åpen post", var det aldri Arild Frölichs tanke å lage barnefilm. Ikke før han møtte Pitbullterje.

Folkets røst


Folkets røst har overtatt for seriøs juryering. Men hva har vi egentlig greie på?

Glad og optimistisk kinosjef


Therese Nordnes (30) har grunn til å se glad ut. For kinoene i både Halden og Sarpsborg går godt for tida.

Vil se Kosmorama-tall


Politikerne i Trondheim varsler oppvask etter at filmfestivalen Kosmorama endte i minus – og det til tross for seks millioner i sponsormidler.

Vil fange «Åpen havn» i filmatisk kortform


Åtte kortfilmer som utforsker begrepet «Open port». Det kan bli resultatet av en konkurranse som skal engasjere regionens filmskapere, forfattere og komponister.

– Norge er blitt en frihavn for piratkopier


Tross gjentatte advarsler fra Interpol om faren for terrorfinansiering har norske myndigheter ennå ingen organisert innsats mot piratprodukter.

Innbrudd i kinoen


Andre innbrudd i Sentrumskvartalet i Hønefoss. Natt til mandag ble Hønefoss kino utsatt for innbrudd, bare to uker etter at noen tok seg inn i omsorgsdelen i samme hus og stjal utstyr for over 100.000 kroner.

Annonse
Skroll til toppen