Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 44)

Rekordforsøket i gang


I morgen, 5.11, braker det løs for årets "Den Store Kinodagen" på Fredrikstad kino og i den anledning vil de forsøke å sette en ny verdensrekord i filmtitting. Det er tilsammen 11 personer som har meldt seg på og vi var tilstede når de satte igang.

Lager filmfest i Hønefoss kino


Viser 12 kinofilmer fra midnatt fredag til midnatt lørdag. Kinosjef Robert Sigfusson håper på storinnrykk når han åpner dørene for årets filmfest på "Den store kinodagen" som begynner allerede natt til lørdag.

Madonna elsker «Brokeback Mountain»


Superstjernen Madonna hyller skuespillerne Jake Gyllenhaal og Heath Ledger for innsatsen som homocowboyer i filmen «Brokeback Mountain». Filmen vises under Oslo Internasjonale Filmfestival, 17.-27. november.

Snart slutt på piratkopiering av filmer


Hollywood lanserer en ny teknologi som de tror kan ta fullstendig knekken på piratkopiering av filmer.

Her slutter stjernekrigen?


Dette er den avslutningen man har ventet på.

TV 2 avgjørende for filmmiljøet


– Jeg synes alle gode krefter i Bergen skal jobbe for å beholde TV 2 i byen. Og for at det nye, digitale bakkenettet skal administreres herfra, sier produsent Lars Løge i Flimmer Film.

Pitbullterje på skolekinoturne


Den norske ungdomsfilmen «Pitbullterje» går ut på tidenes største skolekinoturne. Før jul vil nær 11.000 elever fra 5.-7. klasse i Sør-Trøndelag og Troms fylke ha sett filmen.

Kinotoppen: Djevelsks kinohelg


Halloween-helgen er tradisjonelt forbundet med hekser, godteri, og skrekkfilm. I USA topper Saw II listen over de best sette filmene. I Norge kan det også se ut til at djevelen har vært på ferde.

Feirer Kinoens dag med gratis godteri


Lørdag arrangeres Kinoens dag over hele landet. I Skien og Porsgrunn feires dagen med gratis godteri. Og dersom kosedyret ditt har mistet et øye, står bamsehospitalet på Kino 1 til disposisjon.

Harry Potter er ikke for de minste


Kinosjef Kristin Berg oppfordrer foreldre til å ikke ta med de minste barna på den nye Harry Potter-filmen.

Fly uten vinger


Barn som lever sitt liv på en minehaug i Kurdistan, klamrer seg til håpet om at selv "Skilpadder kan fly". Igjen vekker Bahman Ghobadi følelser for et krigsherjet hjørne av verden.

Dyrk filminteressen på internett


Enten du ser filmer på kino eller hjemme i stua, er internett et glimrende sted å dyrke filminteressen. Du kan bestille billetter, se trailere, lese manus og diskutere med andre filmentusiaster.

Fra fullpris til kr 99,- i rekordfart


Vinduet fra fullpris til lavpris – 99 kroner – skjer nå i rekordfart.

Satser på rekordbesøk


Lørdag 5. november arrangeres Den store kinodagen på Aladdin kino i Halden. Kinosjef Therese Nordnes håper på ny publikumsrekord.

Tilskudd til Torpedo og Kalde føtter


– Dette blir spennende TV, sier langfilmkonsulent Torun Lian om TV-serien Torpedo.

20.000 på kino første måned


I løpet av den første måneden har over 20.000 besøkt nye Hønefoss kino.

Kosmorama ber kommunen om penger


Men kommunen kan bli nødt til å ta pengene direkte fra bykassa.

Potter-hysteri


Harry Potter er mer populær enn noensinne. Førsteopplaget av neste bok er på 150 000, og billettene til den nye Potter-filmen ble i går revet bort på rekordtid.

Hollywood ruler


Norsk film fortoner seg som bitte små vanndråper, i forhold til de store isflakene av amerikansk kultur. Kan kulturminister Trond Giske gjøre noe?

Bitre besøkstall


Besøkstallene for Hjertnes – og landets øvrige kinoer, for den saks skyld – fortsetter stadig å synke.

Overrasket prisvinner


Forbauset og glad mottok Marianne Leirvik Bragstad (19) fra Inderøy publikumsprisen for beste kortfilm under Femmina Filmfestival lørdag.

Disney krypterer DVD-er før Oscar-utdelingen


Disney har sett seg lei på at Oscar-kandidater piratkopieres av jurymedlemmer.

Flåklypa tar julefri


Siden 1996 har Flåklypa-filmen blitt vist på norsk TV i julen. I år må alle Solan og Ludvig-fans klare seg uten tidenes norske filmsuksess.

Annonse
Skroll til toppen