Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 46)

Premierenatten


Filmpremieren på «Harry Potter og Ildberget» samlet så mye folk at Nova kino måtte vise filmen i flere saler samtidig.

Heltinnen Hermine


Det handler ikke alltid bare om Harry. Noen følger like nøye med på hun skoleflinke ved siden av.

Følelser, film og Frank Znort Quartet


Hver søndag syder det av folk og fargefull jazz på utestedet Grønlandshagen, med Frank Znort Quartet som husband. Nå er bandet portrettert i den nye dokumentarfilmen «Tamburinmannen», som vises på Filmfestivalen i Oslo i helgen.

Tøffe damer vinner ikke


Stockholm internasjonale filmfestival debatterer kvinners hevn på lerretet. Festivalens store priser går imidlertid til to menn.

Fikk sin Narnia-drøm oppfylt


Mye takket være Harry Potter og Ringenes Herre fikk regissør Andrew Adamson lage "Legenden om Narnia" som han ønsket på film. Et nytt fantasirike er klar for kinoene.

Voksne flokker til Narnia


12. desember starter forsalget til filmen «Narnia – Løven, heksa og klesskapet», men her hjemme har boksalget av Narnia-serien tatt helt av. Og det er svært mange voksne kjøpere. Se bilder fra filmen her.

Venter mer film-nedlasting


Filmbransjen regner med at ulovlig nedlasting av filmer vil bli et større problem i fremtiden.

Trippelbra på kino


MANGFOLDIG. Harry Potter, årets beste nordiske film og Oslo internasjonale filmfestival sørger for at ukens tilbud på kino blir ekstra bredt.

Vil endre aldersgrenser på kino


SVs May Hansen, som sitter i Stortingets familie- og kulturkomité, ber Giske om å fjerne ledsagerregelen og differensiere aldersgrensene, slik at filmer som «Harry Potter og ildbegeret» kan få 13 års aldersgrense.

Reklamerekord i oktober


Sannsynligvis har det aldri vært formidlet mer reklame via norske mediebyråer på én måned enn i oktober. – En av de aller beste månedene noen gang, sier styreleder Arne Inge Christophersen i MIO.

Fritt fall


Drapet er det tredje og siste kapittelet i den danske regissøren Per Flys trilogi om det danske samfunnet.

Psykologer advarer mot Potter


Barn helt ned til åtte år kan se den nye Harry Potter-filmen, men filmen kan være skadelig for barn, mener norsk psykolog.

Ny trend på TV: Austen-dramaer


Den nye filmatiseringen av Jane Austens «Pride and Prejudice» har startet en TV-trend i Storbritannia.

Scorsese vender Hollywood ryggen


Martin Scorsese (63), en av verdens viktigste filmregissører, vil vende Hollywood ryggen. Det avslører han under filmfestivalen i Marrakech.

Et kyss nærmere Oscar


En spillefilm om død, sorgarbeid og bitende norsk bygdevinter har smeltet en amerikansk filmjury i Los Angeles. «Vinterkyss» er for alvor med i kampen om en Oscar-nominasjon.

Starter mobilt medieverksted


Vestfold fylkeskommune har fått støtte til innkjøp av utstyr til et mobilt medieverksted.

Budsjettet i havn


Økt satsing på omsorg, kultur og idrett. Dette er hovedpunktene i budsjettpakken Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har sydd sammen.

Digger pubertets-Potter


Anmelderne mener film nummer fire er den beste.

Ny pris til «Vinterkyss»


Filmen Vinterkyss, med Kristoffer Joner fra Stavanger i hovedrollen, vant i natt juryens hovedpris ved det amerikanske filminstituttets filmfest i Los Angeles.

Fikk penger -krangler fortsatt


Fredag mottok Asker Kino AS 843.000 kroner fra Asker kommune. Men Petter Vennerød ser ingen grunn til å trekke stevningen.

Slik kan Forum reddes som kino


Alt håp behøver ikke å være ute for Forum kino som nettopp kino. Frogner kino i Oslo holdt på å lide samme skjebne som Forum. Men så fikk noen en god idé.

Giske: – Antallet er viktigst


I går inviterte kulturminister Trond Giske til pressekonferanse i Oslo for å presentere Stoltenberg-regjeringens endringer for kulturbudsjettet 2006. At nettopp Filmens Hus ble valgt som møtested var ikke tilfeldig, for Giske mener satsingen på film er historisk.

Ønsker nordiske dataspill


Kulturministrene i Norden er lei av at barn og unge fôres med japanske dataspill. 80 millioner kroner i støtte skal øke kvaliteten på spill produsert i Norden.

MYTIME-kampanjen er klar


Etter fem strake år har Videodagene fått en erstatter. Merk deg navnet først som sist: MYTIME.

MGM går for Blu-Ray


Enda et filmselskap ser blått! Denne gang MGM.

Annonse
Skroll til toppen