Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 45)

Vil stagge filminflasjon


Ikke alle er enige i kulturminister Trond Giskes mål om å øke antallet norske spillefilmer. – Det er blitt for lett å komme til som spillefilmregissør i Norge, mener filmprodusent Dag Alveberg.

Kultur og tæring


Årets store vinner på statsbudsjettet, kulturminister Trond Giske, mener at kulturlivet ikke må være så redde for å snakke om nytteverdi.

Chimney Pot inn i Frogner kino


Etterproduksjonshuset Chimney Pot flytter inn i Frogner kino. De satser på kinodrift på kveldstid og reklame- og spillefilmproduksjon på dagtid.

Besøksoppgang for Bygdekinoen


Med over 20.000 tilskuere i både september og oktober, har Bygdekinoen snudd den negative trenden fra første halvår i år, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Jens: – Jeg ble forført


Jeg ble forført, spøkte Jens Stoltenberg om hvorfor han lot Aslaug Holm følge ham med kamera i nesten tre år. Latteren runget da klipp av en travel partileder som skifter klær i bilen ble vist fra filmen «Oljeberget».

Film og korps får mer


Både film, musikkorps og Ibsenåret får mer penger når regjeringa legger fram sitt budsjettforslag i dag.

Skjerper profilen


Kinoen satser på å skreddersy tilbudet til ulike kunde-grupper for å vinne tilbake publikum.

Mer vold i barnefilmer


– Vi trenger nye aldersgrenser på kinofilmer, sier Stig Ryland i BarneVakten. Stadig flere barnefilmer inneholder vold.

– Viser for få kortfilmer


Norske kinoer er for dårlige til vise lokale kortfilmer, mener filmfolk over hele landet. Slik mister filmene og kinoene et større lokalt publikum, mener de.

USA: DVD-markedet har nådd toppen


Første halvår i 2005 kjøpte amerikanerne hjemmevideo for 11,4 milliarder dollar, men veksten sett under ett er «bare» på 1,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Sikret seg 36 nye filmer


Nordisk Film mener å ha gjort rent bord under innkjøpsrunden i Cannes i mai.

Tar farvel med svensk film


Åse Kleveland lengter hjem. Etter seks år har hun sagt opp som administrerende direktør i Svenska Filminstitutet uten å ha noen ny jobb i boks.

Statsministeren går til filmen


Filmen «Oljeberget» skal fortelle alt om Jens Stoltenbergs comeback som statsminister. I hovedrollen: Jens Stoltenberg.

Kino i krise


Trondheim kino må punge ut med nesten 1,4 millioner kroner for å dekke underskuddet etter filmfestivalen Kosmorama. I tillegg sliter kinoen med et besøkssvikt på hele 12 prosent.

Cuba-rapporten lager bølger


Kinosjef Olav Kjeldsen har laget en sluttrapport om prosjektene på Cuba. Han medgir at det ofte gikk litt fort i svingene.

Oslo filmfestival med skeiv film


Når Oslo Internasjonale Filmfestival snurrer filmene sine fra 17. til 27. november, står det flere skeive filmer på programmet.

Norge dyrest på Harry Potter


Vi har dyrest bøker og kino i Europa – og er i pristoppen på CD og DVD.

Filmfest i Møllebyen


Den store kinodagen gikk av stabelen på lørdag med mye bra film og hele 1961 besøkende!

Verdensrekord: Så 38 filmer i ett strekk


De fire trøtte og bleke personene kom ramlende ut av Fredikstad kino etter å ha satt verdensrekord med 70 timer og 33 minutters sammenhengende kinotitting.

Storinnrykk i Risørhuset


Nær 800 gikk på kino lørdag.

Karius og Baktus jubilerer på Caprino-utstilling


50 år er gått siden Karius og Baktus debuterte som filmskuespillere. Norsk filminstitutt markerer det store jubileet med fengende utstilling av effekter og kulisser fra kjente og kjære filmer av Ivo Caprino.

Dropper felles kulturhus


FLERBRUKSHUS: Lesjapolitikerne dropper sine planer om å etablere felles kulturhus med Dovre. Mens Lesja vil satse på eget flerbrukshus, satser dovringene på Dombås Kino.

London-premiere på mørk Harry Potter-film


Tusenvis av Harry Potter-fans samlet seg søndag i sentrum av London til verdenspremiere på den nye filmen om den unge trollmannen. Blant premieregjestene var også superstjernen Madonna.

«Uno» nominert til prestisjepris


Aksel Hennies «Uno» er nominert til Fassbinder-prisen under den europeiske Oscar-utdelingen European Film Award 2005. «Hawaii, Oslo» nådde ikke opp.

Rekord på Kino 1


I går gikk «Den store kinodagen» av stabelen på alle kinoene i Norge. Store og små valfartet til sin lokale kino over hele Telemark, og i Skien resulterte det i rekordbesøk.

Filmstjerne kom hjem


Det var stappfullt av hylende ungdommer og smilende foreldre utenfor kinoen da hovedrolleinnehaver Petrus A. Christensen (13) ankom Hønefoss kino fredag kveld for å overvære Norgespremieren på "Pittbullterje."

Et Hat og en profeti


Den franske regissøren Mathieu Kassowitz var bare 28 år gammel da han for ti år siden laget «Hatet». Rått og råsterkt skildret han et voldsomt ungdomsopprør mot politiet, i en bydel i Paris. «Hatet»s innhold var profetisk.

Annonse
Skroll til toppen