Annonse

ÅRETS KINOER 2005: FREDRIKSTAD, SKIEN OG HAMMERFEST

I klassen stor kino vant
Fredrikstad kino. Med ny verdensrekord (4 deltakere så film sammenhengende i 70 t og 33 min!), hele 84 besøkende som gjennomførte kinomaraton og så mer enn ti filmer, internasjonal medieoppmerksomhet og atter en besøksrekord, holder kinoen fremdeles konkurrentene på avstand. Oslo Kinematografer gjorde seg fortjent til en hederlig omtale i denne kategorien, med et besøkstall som til slutt landet på hele 22 652 besøk i hovedstaden. (En vanlig lørdag i Oslo trekker til sammenligning ca 13 000 besøk.)

I kategorien mellomstor kino ble
Kino 1 Skien årets vinner. Juryen uttalte: ” Kinoen som klatret helt til topps får toppkarakter for kreativitet og nye tanker, spesielt på barnas arena. Ikke bare programmeringen viste at denne målgruppen var tiltenkt den største oppmerksomheten på Den store kinodagen, men både oppvarming med barnehage-vorspiel dagen i forveien og bamsesykehus på selve dagen er aktiviteter juryen falt for.

Gjenytelsesavtaler med lokal media, geriljaaktivitet ved byens innfartsårer, filmeffektauksjoner og ikke minst over dobling av fjorårsbesøket, var bevisene som fikk juryen til å gravere Kino 1 Skien på pokalen for årets kino i klassen mellomstor kino.”

Liten kino, stor innsats. Årets vinner i den minste kategorien ble
Hammerfest komm. kino. Om denne kinoen uttaler juryen følgende: ”En kinosjef som tar enhver motgang som en utfordring og ikke lar seg skremme av verken UP eller korte marginer. Kinoen har vist utmerket evne til kreativ logistikk og et aktivitetsnivå som vitner om god kondis i alle ledd. Kinoen har lagt vekt på bredde i filmtilbudet, samtidig som de har benyttet sjansen til å friste publikum med kommende godbiter. De har forankret dagen godt i lokalmiljøet og samarbeidet med nabokinoene er forbilledlig.”

Juryen har bestått av Jon Einar Sivertsen, markedssjef i Scanbox, Stein Finstad, direktør i reklamebyrået Pran & Torgersen, Håvard Gjerstad, daglig leder i Puls Communication, Grethe Næss og Beate Tangre, FILM&KINO.

Bakgrunn

Den store kinodagen 5. november 2005 ble en suksess for 126 kinoer og kinopublikum over hele landet. Lokale arrangement kombinert med ferske filmer, klassikere og halv pris på kinobillettene bidro til at 176 000 publikummere fant veien inn i kinomørket på de deltagende kinoene denne dagen. Den store kinodagen er en felles satsning fra bransjeorganisasjonen FILM&KINO, Norske Filmbyråers Forening og kinoene selv.

For mer informasjon, ta kontakt med Beate Tangre, FILM&KINO, tel: 22 47 46 22, mobil: 97 66 18 48

Foto: Sigurd Moe Hetland

Annonse
Skroll til toppen