Annonse

SISTE NYTT FRA KINOBRANSJEN (uke 2)

Oscar-racet har startet


Joaquin Phoenix, Philip Seymor Hoffman og George Clooney er storfavoritter.

Stolt av Kortfilmfestivalen


Statsminister Jens Stoltenberg var hjertelig til stede ved undertegningen av avtalen som sikrer Kortfilmfestivalen i Grimstad en trygg økonomisk fremtid.

Har flimret i fem år


De har vunnet den gjeve kritikerprisen i Cannes, krøpet 600 meter under jorden, vært i pokerlag i Las Vegas og blant barnesoldater på Sri Lanka. I morgen inviterer de til tidenes filmfest i Bergen.

Skal unngå billettkaos


Etter store problemer i fjor har TIFF i år doblet antallet billettselgere for å unngå problemer.

Snart fullt på hotellene


Mange av hotellene i Tromsø er fullbookede under filmfestivalen. Men hvis du er rask kan du skaffe deg et rom.

Ikke akkurat hjemmekino


Nec har lansert det de hevder er verdens største digitale kinoprojektor. Et produkt for massene!

Erlend Loe til Midtnorsk Filmsenter


Midtnorsk Filmsenter har sikret seg forfatter Erlend Loe som konsulent. – En knallstart, sier daglig leder Solvor Amdal.

Kino-Oslo krymper, naboene vokser


Folk i Oslo-området har fått 34 flere kinosaler å velge blant enn de hadde for ti år siden. De ligger utenfor hovedstaden og tiltrekker seg over én million publikummere.

Hvorfor Oscar og Emmy?


Hvorfor? Både kulturministeren og film/TV-bransjen i Norge tar nå sikte på Oscar- og Emmy-statuetter. Er det å tøve?

Naken og transseksuell i ny film


«Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman (42) blottlegger alt, som både mann og kvinne, i sin Oscar-aktuelle rolle i filmen «Transamerica».

Ullmann stemmer Berlin


Stemmen til Liv Ullmann blir den største norske «stjernen» under den kommende filmfestivalen i Berlin, i Torill Koves nye kortfilm «Den danske dikteren».

Mer enn 125.000 besøkende


Fra 1. januar til 31. desember 2005 besøkte hele 125.133 personer, det vil si 18 ganger Lyngdals befolkning, Kulturhuset. Ledelsen ved Kulturhuset gleder seg over at besøket i siste halvår 2005 var ti prosent høyere enn i 2004.

Svensk fylkesrådsleder har tro på FilmCamp


Landstingsråd Kent Ögren i Norrbotten tror FilmCamp kan bli like viktig for Nord-Norge som Filmpool Nord har blitt for Nord-Sverige.

Film om tysk kannibal


Grufulle scener utspiller seg når filmen «Butterfly», om den virkelige tyske kannibalen Armin Meiwes har premiere på europeiske kinoer i mars.

Nå kommer Narnia 2


Pengemaskinen "Narnia" fortsetter.

Suksess med privatisering


Drammen kino var, som Kongsberg kino er i dag, tynget av underskudd og manglende investeringer. Men etter delprivatiseringen i 2001 har underskudd blitt til overskudd og pessimisme til fremtidsvisjoner.

Giske: – Underlig fuzz-vedtak


Kulturminister Trond Giske stusser på kravene hans eget departement har stilt for bevilgningen til Filmfondet fuzz AS.

– Misvisende priser


Therese Nordnes, kinosjef i Sarpsborg og Halden, reagerer på at Fredrikstad kino markedsføres som " billigst i Østfold".

Stone får «fredspris»


Under filmfestivalen i Berlin neste måned mottar Sharon Stone «Cinema for Peace»-prisen.

Pingvinene kaprer lerretet


Den franske dokumentarfilmen «Pingvinenes marsj» har allerede hatt fantastisk suksess i USA, der den har blitt den nest best besøkte dokumentarfilmen i historien; bare slått av Michael Moores «Fahrenheit 9/11».

Skandalefilm om Nykänen


I Finland er det om få dager klart for en filmpremiere utenom det vanlige. Da kommer «Matti» – spillefilmen om storhopperen Matti Nykänen på finske kinoer. Den skildrer i sannhet en livsskjebne med sterke kontraster.

Nekter å vise homo-cowboyer


En kinosjef utenfor Salt Lake City har slått seg vrang og nekter å vise suksessfilmen «Brokeback Mountain».

Alvor og humor med homsehåndball


Bjørn H. Wingstad (34) fra Gol og Henning Nygård (25) fra Selbu spiller håndball _ og er homofile. Sånt blir det Raballder av.

Kinoen og byen – en kjærlighetshistorie


Egentlig kunne man si: Det spiller ingen rolle. Hvor folk nyter filmen må da være ett fett? Hovedpoenget er at det er en god film! Men det spiller en rolle hvor kinoen ligger – både for byen, for filmen og for samfunnet, skriver Erling Dokk-Holm i sin kommentar til den lokale debatt om kinoplassering.

Frykter nedleggelse – foreslår privatisering


Røde tall i regnskapet kan bety kroken på døra for Kongsberg kino innen få år, frykter leder i kinostyret, Morten Eriksrød.

Holder tilbake filmpenger


Filmfondet holder tilbake tilskuddet på 12 millioner kroner inntil kruttrøyken har lagt seg og det er avklart hvem som har hvilke rettigheter i filmen om Kautokeino-opprøret.

Filmstjerner vil til Norge


Penelope Cruz og Salma Hayek ønsker å komme til Norge, når filmen "Bandidas" har premiere 7. april. – Det jobber vi for å få til, sier regissør Espen Sandberg fra Sandefjord.

Hollywoods endeløse kamp mot piratene


Det finnes et nettverk av teknologisk avanserte pirater som har som hovedmål å stjele en blockbuster og spre den via Internett og bootleg-DVD-er, fastslår The New York Times i en større artikkel om det eviggyldige temaet for film- og v ideobransjen.

Videofestival 22. til 24. mars


Planleggingen av videofestivalen 2006 er i gang hos arrangørene FILM&KINO, Norsk videogramforening (NVF) og Norske videohandleres forbund (NVHF).

Annonse
Skroll til toppen