Annonse

Opptaksstart for Varg Veum

Den første filmen regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen som fikk sitt gjennombrudd med actionfilmen ”Izzat” i fjor. Innspilling starter førstkommende tirsdag i Veums hjemby Bergen. Filmen er basert på Gunnar Staalesens roman ”Bitre blomster”.

– Alle brikker er nå på plass og vi er klare til å gå i opptak om en uke, sier produsent Jonas Allen i Miso Film. – At vi har fått Bjørn Floberg på rollelisten i tillegg til Trond Espen Seim som Varg Veum, er fantastisk. Utrolig spennende er det også med den dyktige Stavanger-skuespilleren Kathrine Fagerland i en sentral rolle. Jeg er sikker på at dette trekløveret vil tilføre Varg Veum-filmene troverdige og attraktive karakterer.

Rolfsen er selv svært fornøyd med skuespillerteamet. Spesielt trekker han frem den – for kinopublikum – ukjente skuespilleren Katrine Fagerland i rollen som juristen Anna Skjelstad. – Vi lette lenge for å finne den rette kvinne til å spille Anna. Kathrine tok oss med storm på audition. Hun er en ukjent juvel, sier Rolfsen. Foruten Floberg og Fagerland har Rolfsen fått med seg Endre Hellestveit i rollen som politimannen Isachsen. – Hellestveit er en ung skuespiller med betydelig erfaring, blant annet fra rollen som Peer Gynt på Det norske teatret. Dette er ikke siste gang vi ser han på lerretet, sier Rolfsen.

Trond Espen Seim, Kathrine Fagerland, Bjørn Floberg og Endre Hellestveit utgjør den faste kjernen av skuespillere som skal spille i alle seks Veum-filmene. I den første filmen møter vi også Per Jansen, Trine Wiggen, Håvard Bakke og Nicholas Hope.

Norsk filmfond har gitt produksjonstøtte til ytterligere fire Varg Veum-filmer. Disse produseres fortløpende. Erik Richter Strand, bergensregissøren som avslutter filmfestivalen i Haugesund med debutfilmen ”Sønner”, skal ha regien på to av filmene: «Tornerose sov i hundre år» og «Din, til døden». Produsentene ønsker foreløpig ikke å lette på sløret for regissørene av de øvrige tre filmene.

Adm. direktør Guttorm Petterson i SF Norge er også svært fornøyd, både med valget av skuespillerne og regissørene Imtiaz Rolfsen og Richter Strand. – Vi har valgt unge regissører som vi mener har den rette innstillingen til formspråket. Vi vil at filmene skal kommunisere med publikum i dag, sier Petterson.

Rolleliste Varg Veum


Varg Veum – Trond Espen Seim


Anna – Kathrine Fagerland


Hamre – Bjørn Floberg


Isachsen – Endre Hellestveit


Odin – Anders Dale


Trygve – Øyvind Gran


Monrad – Ove Andreassen


Harald – Per Jansen


Vibeke – Trine Wiggen


Bård – Håvard Bakke


Warren Donaldson – Nicholas Hope


Solheim – Ragnar Holen


Line – Sol Beth Arnøy


Bjarne – Cato Jensen


Om Trond Espen Seim:


Trond Espen hadde i 2004 stor suksess i TV serien " Svarte penger, hvite løgner", og i den kritikerroste spillefilmen "Hawaii, Oslo". På bakgrunn av hans prestasjon i "Hawaii, Oslo" ble han i 2005 utvalgt som Norges ”Shooting Star” til Berlin Film Festival. Trond Espen Seim har vært tilknyttet Rogaland Teater og Den Nationale Scene før han begynte på Nationaltheatret i 2001.

Om Katrine Fagerland:


Stavanger-jenta Katrine Fagerland er utdannet ved Russian Academy of Theatre Arts i Danmark og jobber som frilansskuespiller. Fagerland er med i gruppa Tjuvpakket og har tidligere medvirket i blant annet ”Smuler og Svin” på Rogaland teater.

Om Bjørn Floberg:


Bjørn Floberg er en av Norges mest erfarne og habile skuespillere, men en lang karriere innenfor både film, tv og teater. Floberg har tidligere i år vært å se i Stefan Faldbakkens ”URO”, og spiller for tiden i Ibsens ”Hedda Gabler” på Nationaltheatret. Floberg debuterte på film allerede i 1976 og har spilt ledende roller i filmer som ”Telegrafisten” og ”Jeg er Dina”.

Om Endre Hellestveit


Endre Hellestveit har utdannelse fra Teaterhøgskolen og var tilknyttet den Nationale Scene i tiden etter endt utdannelse. Det siste året har han vært ansatt ved Det Norske Teateret. Her har han blant annet spilt den voksne Peer i ”Peer Gynt” og Simon i ”Den kaukasiske kritringen”. Hellestveit har tidligere medvirket i den bergenske spillefilmen ”Himmelfall”.

Om Ulrik Imtiaz Rolfsen:


Ulrik hører til blant den nye generasjonen av norske regissører som har satt sitt preg på norsk film de siste par årene. Ulrik debuterte som spillefilmregissør med actionfilmen "Izzat" i 2005. Rolfsen har tidligere laget en rekke reklamefilmer og musikkvideoer. I fjor var han også medregissør på den romantiske komedien "Import Eksport".

Om Erik Richter Strand:


Erik Richter Strand debuterte som spillefilmregissør tidligere i høst med filmen ”Sønner”. Han kommer fra Bergen og er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen. Hans kort- og reklamefilmer har hentet hjem priser fra flere internasjonale filmfestivaler, blant andre Cinequest i San Jose og Cannes Lions.

Kontakt:


For ytterligere informasjon, kontakt: Presseansvarlig Svanhild Sørensen, Kulturmeglerne. Tlf: + 47 2240 5991/ 90 86 67 47, mail: svanhild.sorensen@kulturmeglerne.no

Annonse
Skroll til toppen