Annonse

REPRISE Norges Oscar-kandidat

Pressemelding fra Norsk filminstitutt: Norges Oscar-kandidat 2006

I et uvanlig sterkt filmår hvor en rekke titler var aktuelle kandidater, har den norske Oscar-komitéen valgt ut Joachim Triers debutfilm Reprise til årets norske Oscar-kandidat i kategorien ”Best Foreign Language Film Award”.

Reprise er en humoristisk film om vennskap og galskap, om kjærlighet og katastrofer og om ungdommelig overmot som frontkolliderer med den barske verden. Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Karlovy Vary, Tsjekkia i sommer, og vant både regiprisen og Don Quijote-prisen fra juryen for de internasjonale filmklubbene. Dagen etter den norske premieren 8. september bar det av gårde til Toronto, Nord-Amerikas viktigste festival. Der vant Reprise en Discovery-pris stemt frem av de 900 journalistene som deltok på festivalen. Neste festivalvisning blir i London i midten av oktober.

”Vi har stor tro på årets kandidat som en usedvanlig, poetisk og spennende film” uttaler Oscar-komitéens formann Jan Erik Holst. ”Den griper publikum fra første øyeblikk med sin spennende fortellerstil.”

Joachim Trier er utdannet ved National Film and Televisions School i London. Reprise er hans spillefilmdebut, men han har tidligere vunnet en rekke priser for sine kortfilmer. Filmens manus er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier. Eskil Vogt har også tidligere skrevet manus sammen med Joachim Trier, i tillegg til at han også er regissør på en rekke prisvinnende kortfilmer. Han jobber for tiden med sitt eget spillefilmprosjekt i Frankrike. Reprise er produsert av Karin Julsrud for selskapet 4 1/2.

Alle langfilmer med norsk dialog og premiere fra 1. oktober 2005 til 30. september 2006 var aktuelle kandidater. Hvert land kan kun melde på en kandidat. Tirsdag den 23. januar 2007 offentliggjøres årets Oscar-nominasjoner. Den 79. Oscar-utdelingen finner sted i Kodak Theatre i Hollywood & Highland Center i Los Angeles søndag 25. februar 2007.

Årets Oscar-komité har bestått av følgende personer:


Jan Erik Holst, formann, Avdelingsdirektør, Norsk filminstitutt


John M. Jacobsen, produsent


Olav Øen, produsent


Elisabeth Sjaastad, regissør og nestleder, Filmforbundet


Hilde Heier, regissør


Vibeke Johnsen, filmkritiker


Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig spillefilm, Norsk filminstitutt

Annonse
Skroll til toppen