Annonse

Kinofest over hele landet til halv pris (1. november 2006)

Alt fra små bygdekinoer til kinoene i de største byene lager i stand festdag for sitt publikum. Det blir filmer for enhver smak og for publikum i alle aldere. Noen kinoer kjører spesialprogram fra midnatt til midnatt denne lørdagen. Andre arrangerer filmquiz. I Levanger blir det utekino i et amfi på torget i byens sentrum, og i Fredrikstad skal de bygge verdens høyeste popcornfigur. Den skal bli 6,5 meter høy og være en kopi av fotballspilleren Raymond Kvisvik.

Mange kinoer deler filmer seg imellom, slik at så mange som mulig får sjansen til å se så mye som mulig. Fredrikstad og Hammerfest binder kino-Norge sammen ved å dele en kopi av filmen Babel, slik at begge får førpremiere denne dagen. I Finnmark samarbeider kinoene i Lakselv, Hammerfest og på Nordkapp, slik at hver kino tredobler tilbudet. Engasjementet, innsatsviljen og dugnadsånden er upåklagelig. De små kinoene må ofte vente lenge for å få tilgang på nye filmer. I forbindelse med denne dagen har FILM&KINO gitt økonomisk støtte til ekstra kopier, slik at mange små kinoer rundt om i landet får muligheten til å ha førpremierer og premierer.

Den store kinodagen er kinoenes gave til publikum. Anledningen kan benyttes til å se helt nye filmer, filmer man ikke rakk eller til et gjensyn med filmer man ikke glemmer. I Oslo er det blant annet to kinoer som setter opp Ringenes Herre-trilogien.

Annonse
Skroll til toppen