Annonse

Årets kinoer 2006 er kåret

Fredrikstad Kino mottok prisen for femte år på rad, og for åttende gang i historien. Juryen trakk fram Fredrikstad kinos engasjement og innsats ved uker med forarbeid, morsomme påfunn som å sette verdensrekord i å lage popkornfigur, rekordbesøk, stor evne til samarbeid med lokalmiljøet og spesielle tiltak for norsk film.

Fredrikstad kino ble under arrangementet også æret med en nyopprettet pris fra Norske Filmprodusenters forening, som den kinoen som gjorde mest for norsk film i fjor, etter innsatsen med
Lange flate ballær.

Festiviteten kino i Levanger stakk av med prisen i klassen for små kinoer etter innsatsen med å samle 150 mennesker til utekinovisning av
Fritt Vilt i vind og snøvær. Kinoen samarbeidet med de lokale kokkelærlingene om kaffe- og kakeservering, mediaskolen om markedsføringen av Den store kinodagen, og markerer med sitt engasjement kinoens posisjon som naturlig og viktig samlingsplass på stedet, heter det i juryens begrunnelse.

Kinoene i Hammerfest, Nordkapp og Lakselv beæret med en " ekstrempris" for bokstavelig talt å ha gått gjennom ild og vann for å ha samarbeidet om deling av filmkopier til tross for lange avstander og dårlig vær. Sandefjord kino fikk hederlig omtale i klassen for mellomstore kinoer.

Juryen fremhevet innsatsen i klassen for liten kino som formidabel med stort initiativ, lagånd og lokalt samhold, og trakk særlig fram de små kinoenes en evne til å la filmkopiene sirkulere mellom seg på Den store kinodagen.

Annonse
Skroll til toppen