Annonse

Flere besøker S-kinoene

Den største økningen i besøket har Otta (43 %), Stryn (33 %) og Eid (28 %). De to førstnevnte har hatt stor uttelling for norske filmer med lokal tilknytning. Henholdsvis
Fritt Vilt og
It’s hard to be a Rock’n Roller stod for hele 11 % av årsbesøket på disse kinoene. Stryn har faktisk det tredje beste besøket i landet på
It’s hard to be a Rock’n Roller, bare slått av Oslo og Volda.

Eid kino har utnyttet potensialet til de filmene som har stått på programmet ved å arrangere ekstraforestillinger, ofte på kort varsel. – Det er tydelig at Eid har fått uttelling for dette, sier filmkonsulent Anne-Marie Otter i FILM&KINO. – Hvordan man utnytter potensialet i filmer med stor publikumsapell kan utgjøre store forskjeller årsbesøket på kinoene.

Den store variasjonen i besøket på de ulike filmene gjør også kinoene sårbare ved avlysninger. – Det hender at enkelte av S-kinoene må avlyse kinoforestillinger på grunn av andre arrangementer. Dersom filmen som står på programmet da er en blockbuster, kan dette få store konsekvenser for det samlede besøket for kinoen. Dette er en utfordring når man programmerer film for kjede-kinoer, uttaler Otter, og legger til at tidlig tilgang på populære filmer for små kinoer kan være avgjørende for om det blir et godt eller dårlig kinoår.

Barne- og familiefilmene blir stadig viktigere for S-kinoene, og utgjør halvparten av de ti best besøkte filmene i 2006. Den filmen som trakk flest publikummere i 2006 var Istid 2, som også er den filmen som samlet har gått best på alle landets kinoer.

De best besøkte filmene på S-kinoene i 2006 (besøkstall i parentes):


1. Istid (9698)


2. Pirates of the Caribbean – Dead Man’s Chest (5128)


3. Biler (3619)


4. Lille kylling (3471)


5. Casino Royale (2976)


6. Da Vinci koden (2926)


7. Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet (2828)


8. It’s Hard to be a Rock’n Roller (2660)


9. Pusur 2 (2170)


10. Fritt Vilt (2102)

Annonse
Skroll til toppen