Annonse

Filmåret 2007: Gjenkjennelsens øyeblikk

Rocky Balboa har norsk premiere denne uken, og er intet mindre enn sjette film i samme serie. Der satser Sylvester Stallone på at mimringen han bedriver gjennom å sende gamle Rocky inn i ringen igjen, skal gjenopplive hans egen, dalende karriere.

Og i februar blir det gjensyn med en mindre likandes kar, nemlig kannibalen Hannibal Lecter. «Hannibal Rising» følger oppveksten til mannen etter at hans voksne liv er blitt filmatisert i fire kinofilmer.

Regissør er Peter Webber, som har hatt manuset til Thomas Harris – som skrev den opprinnelige boken det hele startet med – å jobbe ut fra. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola, siden tidligere Hannibal-filmregissører har vært Jonathan Demme, Michael Mann, Ridley Scott og Brett Ratner.

Ikke minst sommeren blir heftig. Til BBC sier Screen Internationals filmspaltist Robert Mitchell:

– Dette kommer til å bli den største sommeren noensinne. Det er fem filmer som alle er massive merkenavn, og alle og enhver av dem kan bli årets storfilm, sier Mitchell og tror kampen vil stå mellom tredjeutgavene av Shrek og Pirates samt Harry Potter-film nummer fem.

Samtidig tror han en helt ny film, nemlig «The Simpsons», kan overgå dem alle. Skjønt… ny og ny?

Rocky først ut

Annonse
Skroll til toppen