Annonse

Norske elevers favorittskoledag (24. januar 2007)

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte billetter til skolene, og de har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene. Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen. Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. Flere steder tilbyr kinoene i tillegg filmkurs, animasjonsverksteder og møter med filmskapere i forbindelse med dagen. De deltakende kinoene konkurrerer om tittelen Årets skolekino.

– I år deltar det rekordmange kinoer, og flere har hatt så stor elevpågang at de har måttet utvide med én eller flere ekstradager. Det er svært gledelig at så mange får oppleve den gode filmopplevelsen som skolekino kan gi, og det er neppe tvil om at dette er en av de mest populære skoledagene i året, uttaler barnefilmkonsulent Tonje Hardersen i bransjeorganisasjonen FILM &KINO.

I tilknytning til Den store skolekinodagen arrangerer FILM&KINO en filmkritikerkonkurranse for 8. til 10. klasse, hvor vinnerbidraget blir trykket i marsutgaven av tidsskriftet Film & Kino.

FILM&KINO er initiativtaker til Den store skolekinodagen, men det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino, og flere av filmprosjektene denne dagen er også støttet av FILM&KINO.

Annonse
Skroll til toppen