Annonse

Nordkapp kino ble årets skolekino – for tredje gang! (13. mars 2007)

Kinosjef Edelh Ingebrigtsen kunne nok en gang by på et svært omfattende tilbud på Den store skolekinodagen. Kinoen hadde i år god bistand fra E6 Østfold Medieverksted, som både holdt et filmkurs hvor 8. – 10. klassinger laget musikkvideo og et animasjonsverksted for mellomtrinnet. Hele grunnskolen og videregående skole fikk et godt filmtilbud på kinoen med filmer som Pingvinenes marsj, Fjorten suger og En ubehagelig sannhet.

Flere andre kinoer landet rundt melder om stor pågang og fulle saler med fornøyde skoleelever som applaudere etter filmvisningene. I anledning dagen arrangerte FILM&KINO også en filmkritikerkonkurranse. Vinneren ble 15 år gamle Hilde Strandos fra Lavik med sin anmeldelse av filmen En ubehagelig sannhet, som er å finne på trykk i tidsskriftet Film & Kino nr. 1/2007.

Vi gratulerer Nordkapp kino med prisen for Årets skolekino og 10.000 kr til nye skolekinotiltak!

Årets skolekino blir kåret på grunnlag av kinoens innsats under Den store skolekinodagen, og vinnerkinoen får 10.000,- kr som skal gå til nye skolekinotiltak. Bransjeorganisasjonen FILM&KINO er initiativtaker til Den store skolekinodagen og kåringen av Årets skolekino. Prisen ble delt ut under et bransjearrangement i Oslo i går.

Annonse
Skroll til toppen