Annonse

Tidsskriftet Film & Kino i juni

FOKUS: INN MED OUTSIDERNE

KINOEN SOM TIVOLI


Den etablerte og stuerene filmverdenen vender stadig tilbake til sine tivolirøtter, der fascinasjonen for det sensasjonelle, umiddelbare og spekulative setter til side krav om dybde og logikk.


[TEKST] KJELL R. JENSSEN

GROVMALTE FILMOPPLEVELSER


I sitt norgesaktuelle samarbeidsprosjekt
Grindhouse hyller Quentin Tarantino og Robert Rodriguez de mest frynsete ytterkantene av den amerikanske kinokulturen. Vi retter søkelyset mot dette fascinerende fenomenet, som aldri nådde våre breddegrader.


[TEKST] GEIR FRIESTAD

EN TRASHFILMSKAPERS BEKJENNELSER


Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen blir gjerne omtalt som mannen som innførte trashfilmen i Norge. Til høsten kinodebuterer han med
5 løgner, budsjettert til drøyt 14 millioner kroner.


[TEKST] BIRGITTE BRATSETH

NÅR UHYRET VÅKNER


Det sørkoreanske monsterdramaet
The Host er den mest uforutsigbare, komplekse og tankevekkende underholdningsfilmen som har sett kinoens mørke på lang tid. Er Bong Joon-ho den komplette filmregissør?


[TEKST] ULRIK ERIKSEN

SJELEFRENDER


Hvor fint er det ikke å bli tatt helt på senga av en film en ikke forventer seg særlig mye av? Når filmen plutselig slår til med full kraft, er man sjanseløs og opplevelsen går rett i hjertet.
Broen til Terabithia er en slik film.


[TEKST] GEIR FRIESTAD

SOBER SPANJOL PÅ SENGEKANTENMørk blå nesten sort er en spansk debutantfilm som makter å forvandle en ren sengekantintrige til en like sjarmerende som sober meditasjon over sex, kjærlighet og vennskap.


[TEKST] DAG SØDTHOLT

SPIONEN SOM FORBLE UTE I KULDEN


En sann historie om en betrodd FBI-agent som spionerte for russerne kunne fort blitt overdramatisk og klissete patriotisk, men i regissør Billy Rays stødige hender har Avsløringen blitt både behersket, saklig og aldeles skakende.


[TEKST] ULRIK ERIKSEN

FRA KOPERVIK KINO TIL CANNES


Ungdomstidens opplevelser i og rundt Kopervik kino på Karmøy ble skjellsettende for den nå nypensjonerte Sigurd Moe Hetland (62), som anslår at han opp gjennom årene har tatt over 30.000 foto av filmfolk og filmhendelser i inn- og utland.


[TEKST] INGVALD BERGSAGEL

FILMKLUBBENE OG DIGITALISERINGEN


Mange av landets filmklubber kan få problemer med å vise filmklassikere som i dag når digitalt utstyr overtar på kinoene, mener Norsk Filmklubbforbund som følger nøye med på utviklingen.


[TEKST] THOMAS BERG

DVD-MAGASINET


Troma Entertainment viser igjen at grisefilm ikke går av moten. Les også om Steven Soderberghs
King of the Hill , Michael Ciminos
Hjortejegeren, Takeshi Kitano Collection er ute, og fremtiden ser høyoppløst ut.

FILMKICK – DVD PÅ KINO


Et prøveprosjekt med salg av kvalitetsfilm på DVD i kinokiosker har gitt mersmak, mye takket være filmsmaken til en trønder ved navn Ola.


[TEKST] INGVALD BERGSAGEL

LESERINNLEGG OG KRONIKKER

FRA BAKERSTE BENKBarnets beste


Ved å lese jus møter jeg nok en gang historiefortelleren i meg selv. Jeg blir minnet om behovet for å formidle skjebner og temaer som angår oss alle.


[TEKST] NINA F. GRÜNFELD

Tidsskriftets nettside

Annonse
Skroll til toppen