Annonse

Filmfestivalen i Haugesund blir tatt av kvinnen

Filmen er basert på Erlend Loes debutroman med samme navn.
Tatt av kvinnen er produksjonsselskapet Monster Films første spillefilm.

– Petter Næss har fortolket Erlend Loes litterære univers og skapt et ditto personlig og allmenngyldig filmatisk verk i nær kontakt med den skjøre strengen som kalles filmkunst; på mange måter slik han gjorde med Ingvar Ambjørnsens Elling, uttaler programsjef Håkon Skogrand i Den norske filmfestivalen. – Han er utrolig kontrollert i sine virkemidler, Petter Næss, men på samme tid spontan, morsom, varm, sår og fandenivoldsk. Publikum vil elske Tatt av kvinnen, og jeg elsker Petter Næss! Avslutter en begeistret programsjef.

Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik gleder seg til å ønske Petter Næss velkommen tilbake til Den norske filmfestivalen, som i år arrangeres for 35. gang, og 25. gang i Haugesund. – Petter Næss har gjestet Haugesund flere ganger i Amanda- og festivalsammenheng, og det er spesielt hyggelig at filmen hans skal åpne festivalen, sier Løvvik.

Petter Næss har regissert en rekke filmer som det norske kinopublikum har trykket til sitt bryst, blant annet Elling, Bare Bea, Elsk meg i morgen og nå sist Hoppet, som vant publikumsprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Næss har også instruert en rekke teaterforestillinger, og han har hatt teaterversjoner både av Elling og Tatt av kvinnen før veien gikk videre til filmen.

I hovedrollen som ”han” finner vi Trond Fausa Aurvåg, som ble kåret til Beste mannlige skuespiller for sin rolle i Den brysomme mannen under Amandaprisutdelingen i 2006, hvor også hans regidebut Alene menn sammen ble belønnet med Amanda for Beste kortfilm.

Marian Saastad Ottesen, som vi husker fra Elsk meg i morgen og Kunsten å tenke negativt spiller kvinnen ”han” blir tatt av, mens Henrik Mestad er rival og ørneforsker, og Peter Stormare er uunnværlig som støttespiller i svømmehallen.

Tatt av kvinnen får en omfattende kinolansering. Etter premieren i Haugesund blir den satt opp i hele 70 kopier på kinoer over hele landet. 10 av kopiene er rikslanseringskopier fra FILM&KINO.

Nina M. BræinPresseansvarligDen norske filmfestivalen

Annonse
Skroll til toppen