Annonse

Årets Amandanominasjoner er…

Amandaprisutdelingen sendes direkte på TV2 fra Haugesund Konserthus fredag 17. august, med Thomas Giertsen som programleder.

For første gang i Amandas historie skal publikum være med på å kåre Beste norske kinofilm – Folkets Amanda – i løpet av det direktesendte TV-showet. – Vi er veldig glade over å kunne gi publikum muligheten til å stemme frem sin favorittfilm, uttaler festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik. – Vi ser heller ikke bort fra at publikumsavstemmingen vil gjøre prisen ekstra gjev for vinneren.

Filmfestivalen og Amandakomiteen er, etter ett års fravær, glade for igjen å kunne gi en pris til Beste dokumentarfilm. Med mer enn 10 norske produksjoner på kino i løpet av det siste året, markerer dokumentarfilmen seg sterkt i Norge. Amandakomiteen har også valgt ”Dokumentarfilm på kino” som tema for sitt seminar i Haugesund dagen etter Amandaprisutdelingen.

Etter fjorårets suksessdebut på TV2 viderefører Amanda i år samarbeidet med TV-kanalen og produsenten, Nordisk Film. Programleder Thomas Giertsen og Amanda trives også i hverandres selskap og gleder seg til en ny festaften sammen, hvor særlig den norske filmen skal feires.

Årets Amandaprisutdeling avslutter filmåret 2006/2007 og innleder den 35. Den norske filmfestivalen, som har sin offisielle åpning dagen etter.

Her kan du laste ned Amandanominasjonene 2007

Fullstendig liste over Amanda-vinnerne gjennom tidene finnes på Den norske filmfestivalens hjemmesider:
http://www.filmfestivalen.no

Annonse
Skroll til toppen