Annonse

FILM&KINO rikslanserer Shrek 3 og Tatt av kvinnen

Shrek 3


Det å være konge er ikke for alle – særlig ikke om du er et troll som lukter som den grunne enden av en myr. Da Shrek giftet seg med Fiona, var det å styre landet Langt Langt Borte det siste han ville, men når svigerfaren hans, Kong Harald, plutselig dør, får Shrek straks en krone på hodet. Nå blir den motvillige monarken, hvis han da ikke kan finne en passende erstatter, tvunget til å ta tronen for resten av sine dager. Som om Shrek ikke hadde nok av bekymringer, har Prinsesse Fiona enda en liten overraskelse på vei. Svimmel av pliktene ved å styre landet og kommende farskap, setter Shrek avgårde for å finne den eneste andre mulige arvtaker til tronen; Fionas fetter Artie som forsvant for lenge siden etter å ha blitt kastet ut av Middelskolen. Mens trollet er borte stikker Prins Charming sin store pene nese inn i saken og kommer tilbake til landet Langt Langt Borte med makt på peanøtthjernen. Selv med Esel og den alltid stilige Pus med Støvler ved sin side, kommer det til å kreve trollstor innsats – og masse hjelp fra Fiona og hennes prinsessevenner. For Shrek og Artie skal redde kongeriket og finne sin egen måte å leve lykkelige i alle sine dager.

Original tittel: Shrek the Third


Regi: Chris Miller, Raman Hui (co-regissør)


Genre: Animasjon


Premiere: 31.08.2007


Originale stemmer: Mike Myers, Justin Timberlake, Cameron Diaz, Julie Andrews, Antonio Banderas, John Cleese m fl


Filmbyrå: UIP


Antall kopier: 154 byråkopier (inkl digitale + backup) + 10 RL-kopier

Tatt av kvinnen


Tatt av kvinnen handler om en hjelpeløs manns tilværelse. Den blir snudd på hodet når den stolte, kvinnefrigjorte Marianne – på eget initiativ – flytter inn i hans leilighet med ”tolv middels store pappkasser og en kremgul kommode”. Når den forvirrede unge mannen, en kveld Marianne har lagt seg, forstår at hun har kommet for å bli, bestemmer han seg for å prøve så godt han kan å bli hodestups forelsket i henne. Ja, han skal begynne allerede neste dag. De tilbringer mye tid sammen. De lever lange søndager, går turer i byen eller plukker bær i skogen, og hygger seg i leiligheten om kveldene. Gjerne med et glass vin. De holder selskap sammen og tilbringer hele julen i felleskap. Den unge mannen blir presentert for Mariannes venner, og det hele går så å si slag i slag i samlivets begynnelse. Det eneste stedet den navnløse hovedpersonen får tid for seg selv, er svømmehallen. Her blir han kjent med en mann, som følger med historien hele veien.

Regi: Petter Næss


Genre: Komedie


Premiere: 07.09.2007


Skuespillere: Trond Fausa Aurskog, Mariann Saastad Ottesen, Peter Stormare


Filmbyrå: SF Norge


Antall kopier: 60 byråkopier + 10 RL-kopier

Ta snarlig kontakt hvis kinoen din har planer om et lanserings- og/eller samarbeidsopplegg, eller det er andre gode grunner til å få tildelt en RL-kopi. Kontakt: Grethe Næss, grethe@kino.no, tlf. 22 47 46 26.

Annonse
Skroll til toppen