Annonse

Stemningsrapport fra Cinema Expo

Et variert seminarprogram ga innblikk i kinosituasjonen i Europa, forretningsmodeller for kinoene i forbindelse med den digitale utviklingen samt de reelle kostnadene forbundet med skifte av personal (turnover). I tillegg deltok fagdirektør Jørgen Stensland fra FILM&KINO som foredragsholder og paneldeltaker på seminaret om hvordan kinoene kan iverksette tiltak for å øke inntektene. Stensland benyttet den norske erfaringen med Kinosonen som eksempel.

Tradisjonen tro arrangerte ICTA (International Cinema Technology Association) sitt årlige seminar i forkant av Cinema Expo. Der holdt blant annet Rolv Gjestland, som er FILM&KINOs konsulent i kinodesign/teknikk, et innlegg med tittelen The Norwegian Way. Han ga uttrykk for de norske tankene rundt digitaliseringen av norske kinoer. Det er også verdt å nevne at Norge ble mye omtalt fordi vi er så langt fremme i planleggingen av digitaliseringen.

Det var også rikelig anledning til å se sommerens premierefilmer samt å følge de ulike byråenes presentasjoner av filmer for høsten og det kommende året. I år var det fokus på 3D. Følgelig ble det vist filmer med sekvenser i 3D samt klipp fra kommende filmer i 3D. Selve messen var noe mindre i omfang enn tidligere år, men godt besøkt.

Gledelig var det også å se så mange norske kinosjefer og kinoteknisk personale i løpet av dagene i Amsterdam. Forhåpentligvis er de godt fornøyd med oppholdet.

Birgitte Langballe


Kommunikasjonssjef

Annonse
Skroll til toppen