Annonse

Amandaseminaret: Dokumentarfilm på kino – har den sin berettigelse?

I løpet av det siste Amanda-året (01.07.06-30.06.07) er ni dokumentarfilmer satt opp på norske kinoer. Sammenlignet med andre land setter dette Norge i en særstilling. Besøket har variert fra i overkant av 2 000 til i underkant av 50 000.
Heftig og begeistret fra 2001 har skapt forventninger som det kan synes umulig å leve opp til. Er det håpet om en gjentakelse av denne megasuksessen som driver norske filmdistributører og kinosjefer til å satse på stadig nye dokumentarfilmer for så å bli skuffet over besøkstallet? Hvor stort besøk bør man kunne forvente på en dokumentarfilm som kinolanseres? Hvilken plass bør dokumentarfilmen ha på kino? Har den overhodet noe der å gjøre? Er kvaliteten på norsk dokumentarfilm i samsvar med den plassen den har fått på kino?

Dette er spørsmål som tas opp på årets Amandaseminar. Som hovedinnleder kommer den legendariske dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl fra Sverige. Med seg i panelet har han vår egen Knut Erik Jensen, som blant mye annet har regissert
Heftig og Begeistret, samt mangeårig distributør av dokumentarfilm på kino, Åge Hoffart, programsjef Stein Sørensen fra Bergen Kino og filmsjef Christin Berg fra Oslo Kino. Seminaret avholdes på Rica Maritim Hotel i Haugesund lørdag 18. august kl. 11.30 og ledes av Silje Riise Næss.

Amandaseminaret blir arrangert av Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, Norske filmregissører, Norske filmbyråers forening, Norsk kinosjefforbund, FILM&KINO og Den norske filmfestivalen.

Nina M. BræinPresseansvarligDen norske filmfestivalen

Annonse
Skroll til toppen