Annonse

Knallsommer!

Ja, selv gamle filmer som
Olsenbanden,
Svein og Rotta og
Elias får nytt liv i disse barnefilmfattige tider. Etter mer enn tre måneder på kino!

Kinobesøket i juni steg med 9,5 prosent i forhold til i fjor. I perioden 25. mai til 3. juli, perioden som vanligvis anses som den dårligste i året, steg besøket med 24,5 prosent! Siste helg (6. – 8. juli) var det 46 319 flere publikummere på norske kinoer enn samme helg i fjor. Det skyldes ikke bare regnet. Det skyldes også at man i denne perioden har hatt store publikumsdragere. Noe ikke minst FILM&KINOs Kinosommerkampanje har forsøkt å understøtte.

Det er nå engang slik at sommertiden er den beste kinotiden i USA. Da slippes de populære publikumsfilmene. Dette får konsekvenser for kinorepertoaret i Norge, fordi de store filmstudioene av redsel for piratkopiering nå ønsker at premiere skal skje omtrent samtidig, verden over. Noe som igjen påvirker folks kinovaner. Det er ikke lenger slik at sommer på kino er bånn i bøtta.

Unntatt når det gjelder norsk film. For i perioden 27. april til 17. august slippes ingen nye norske filmer på kino. Publikum får værsågod klare seg med de gamle, utspilte. Til gjengjeld står de nye norske filmene i kø når høsten kommer. 11 norske spillefilmer skal ha premiere i løpet av noen korte, hektiske høstmåneder. Synd, for de mange publikummerne som nå strømmer til kinoene på jakt etter gode filmer, at ikke noen av dem er der nå.

Problemet er tilbakevendende, men har tiltatt de siste årene på grunn av et betydelig økt antall norske filmer. Redselen for å sette opp film når sola skinner, er typisk norsk. Dels henger den sammen med våre lange, lyse sommerkvelder. Men dels bunner den også i den gamle oppfatningen om at sommeren er en dårlig kinotid, med stengte saler og annenrangs filmer.

Slik er det ikke lenger.

Harry Potter og Føniksordenen kommer til en kino nær deg, midt i beste ferietiden!

Lene Løken


Adm. direktør

Annonse
Skroll til toppen